Kurczak Grillowany Restauracja 2025-12-06 05:07:31

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2022-02-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,200 Kg surowy Pierś z kurczaka  

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,200 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,200 kg

Directions
Pierś grilujemy na patelni...


Marynata do Kurczaka (optional)
Ingredients
0,004 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,049 Kg Czosnek Świeży Główka) 
0,001 Kg Rozmaryn Świeży
0,002 Kg Mięta Świeża Cięta
0,001 Kg Papryka Peperoncino
0,000 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,002 Kg Sól
0,050 Litr Olej
0,002 Litr Zaprawa Cytrynowa
0,250 Kg Pierś z kurczaka
0,003 Kg Papryka Słodka w Proszku

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,313 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,313 kg

Directions
pierś kroimy  0.180 

resztę przypraw blendujemy i wsmarujemy w mięso....



PAMIETAĆ O METKOWNIU  MIĘSA Z DATĄ  PRODUKCJI

Warzywa na Ciepło (optional)
Ingredients
0,119 Kg Bukiet Warzyw Mrożonych    
0,002 Kg Margaryna / маргарин
0,002 Litr Olej
0,000 Kg Sól
0,000 Kg Czosnek Granulowany
0,000 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,125 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,125 kg

Directions
UWAGA: Przepis kompletny ale niesprawdzony.



Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- brak

Przygotowanie w dniu wydania:
1. Wyłożyć warzywa na blaszkę,
2. Piec na parowanie 20min,
3. Wyjąć z pieca i odcedzić wodę,
4. Margarynę rozpuścić, zmieszać z przyprawami
5. Polać warzywa.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100kg

Czas Przygotowania:
- 15/2/2017 Rusłan 615p 0:50h

Kopytka z Makiem (optional)
Ingredients
0,150 Kg Ziemniak Gotowany Zmielony  /  картопля варена перемеляна  (surowiec: 0,195 Kg Ziemniaki) 
0,025 Kg Mąka Ziemniaczana
0,050 Kg Mąka Pszenna
0,001 Kg Sól
0,015 Litr Olej
0,001 Kg Mak

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,242 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,242 kg

Directions