0,300 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 0,375 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 2,200 Kg Pieczarki Świeże 0,230 Kg Ser Żółty Promocja 0 Kg Sól 0 Kg Pieprz Czarny Mielony 0 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,068 kgPrzybliżona Waga Całości (40 Porcji): 2,730 kg
1. cebulę zesmaż na olej. 2. Dodaj starte na tarce buraczanej (grube oczka) pieczarki, +sól, +pieprz 3. Wystudź, dodaj starty ser żółty, wymieszaj. 4. Nałóż 0,050 farszu na naleśniki, zwiń krokieta Waga 1 szt krokieta 0,135 (bez panierki) Wydajemy 1 krokieta na kolację na imprezę.
2,400 Kg Mąka Pszenna 2,400 Litr Mleko 3.2% 2 Litr Woda 0,009 Kg Sól 0,098 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kgPrzybliżona Waga Całości (40 Porcji): 6,907 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017 Wykonanie: 1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj. 2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. 3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać. 4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia) 5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg Przygotowanie - 6/2/2017 Asia 20p 5 min - 6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h -20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h. Zmiany: - 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju