Krokiet z Pieczarką i Serem Impreza kolacja 2025-12-06 05:08:07

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-05-23  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,300 Kg  Cebula Zwykła (surowiec: 0,375 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
2,200 Kg Pieczarki Świeże
0,230 Kg Ser Żółty Promocja
0 Kg Sól
0 Kg Pieprz Czarny Mielony
0 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,068 kg
Przybliżona Waga Całości (40 Porcji): 2,730 kg

Directions
1. cebulę zesmaż na olej.
2. Dodaj starte na tarce buraczanej (grube oczka) pieczarki, +sól, +pieprz
3. Wystudź, dodaj starty ser żółty, wymieszaj.
4. Nałóż 0,050 farszu na naleśniki, zwiń krokieta

Waga 1 szt krokieta 0,135 (bez panierki)

Wydajemy
1 krokieta na kolację na imprezę.

Naleśniki Ciasto (optional)
Ingredients
2,400 Kg Mąka Pszenna  
2,400 Litr Mleko 3.2%
2 Litr Woda
0,009 Kg Sól
0,098 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kg
Przybliżona Waga Całości (40 Porcji): 6,907 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017

Wykonanie:
1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj.
2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite.
3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać.
4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia)
5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów.

Wydawanie z Kuchni:
1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg

Przygotowanie 
- 6/2/2017 Asia 20p 5 min
-  6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta
Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h
-20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h.


Zmiany:
- 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju