0,300 Kg Mąka Pszenna 0,300 Litr Mleko 3.2% 0,250 Litr Woda 0,001 Kg Sól 0,012 Litr (do smażenia) Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kgPrzybliżona Waga Całości (5 Porcji): 0,863 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017 Wykonanie: 1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj. 2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. 3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać. 4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia) 5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg Przygotowanie - 6/2/2017 Asia 20p 5 min - 6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h -20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h. Zmiany: - 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju