0,160 Kg Pierś z kurczaka 0,200 Kg w mundurkach Ziemniaki Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,360 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,360 kg
Kurczaka obtoczyć w bułce panko usmażyć w głębokim tłuszczu piec w piecu 10min 170c.Ziemniaki ugotować w mundurkach przyprawić marynatą przekroić na pół zamarynować i zapiec w piecu 10 min.180c .Kurczaka podajemy z colesławem i sosem ajwar i limonkowym.
0,004 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,049 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,001 Kg Rozmaryn Świeży 0,002 Kg Mięta Świeża Cięta 0,001 Kg Papryka Peperoncino 0,000 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,002 Kg Sól 0,050 Litr Olej 0,002 Litr Zaprawa Cytrynowa 0,250 Kg Pierś z kurczaka 0,003 Kg Papryka Słodka w Proszku Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,313 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,313 kg
pierś kroimy 0.180 resztę przypraw blendujemy i wsmarujemy w mięso.... PAMIETAĆ O METKOWNIU MIĘSA Z DATĄ PRODUKCJI
0,125 Kg Kapusta Biała 0,015 Kg Marchew 0,003 Kg Koper Świeży 0,008 Kg Nać Pietruszki 0,100 Litr Olej 0,001 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,003 Litr Ocet 0,005 Litr Kwasek Cytrynowy 0,001 Kg Cukier Biały 0,005 Kg Czosnek Świeży Główka 0,075 Kg Majonez Premium 0,075 Litr Jogurt Naturalny Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,416 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,416 kg
Do oleju dodaj czosnek, pokrojone końcówki z pietruszki i koperku, ocet, cukier, kwasek cytrynowy, sól, pieprz. PORZĄDNIE ZBLENDUJJJJJJJ Dopiero potem dodaj majonez i jogurt i zblenduj.