Naleśniki z Twarożkiem i Brzoskwinią 2025-12-06 06:00:18

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-11-16  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1 Kg  Ser Biały Promocja  
0,150 Kg w kostkę Ser Camembert Chili 120g (surowiec: 0,250 Kg Brzoskwinia Konserwowa w Zalewie)
0,200 Litr Jogurt Naturalny
0,240 Kg Cukier Biały
0,010 Kg Cukier Wanilinowy
0,050 Kg do posypania Płatki Migdałowe

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,165 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,650 kg

Directions
Brzoskwinie pokrój i dodaj do sera białego. 
Płatkami migdałowymi posyp naleśniki

Produkcja:
1. Przygotować ciasto według przepisu na ciasto (poniżej),
2. Usmażyć naleśniki,
3. Ser i inne składniki utrzeć, dodać pokrojoną w kostkę brzoskwinię
4. Nakładać 80g farszu do każdego naleśnika,
5. 1 naleśnik z farszem ma ważyć 0,150kg.

Następny Dzień:
1. Posyp naleśniki płatkami migdałowymi 
2. Pieczenie na 170C 7-8min

Wydawanie z Kuchni:
- 1 Porcja = 2 naleśniki z farszem = 0,300kg
- Blaszki smarujemy lekko olejem aby naleśniki nie przywarły w czasie pieczenia
- Układamy 1 warstwę

Wydawanie na Kantynie:
- 1 Porcja = 2 naleśniki z farszem = 0,300kg
- Polać sosem na talerzu przed wydaniem.

Naleśniki Ciasto (optional)
Ingredients
0,600 Kg Mąka Pszenna  
0,600 Litr Mleko 3.2%
0,500 Litr Woda
0,002 Kg Sól
0,025 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,727 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017

Wykonanie:
1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj.
2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite.
3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać.
4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia)
5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów.

Wydawanie z Kuchni:
1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg

Przygotowanie 
- 6/2/2017 Asia 20p 5 min
-  6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta
Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h
-20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h.


Zmiany:
- 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju