1 Kg Ser Biały Promocja 0,150 Kg w kostkę Ser Camembert Chili 120g (surowiec: 0,250 Kg Brzoskwinia Konserwowa w Zalewie) 0,200 Litr Jogurt Naturalny 0,240 Kg Cukier Biały 0,010 Kg Cukier Wanilinowy 0,050 Kg do posypania Płatki Migdałowe Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,165 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,650 kg
Brzoskwinie pokrój i dodaj do sera białego. Płatkami migdałowymi posyp naleśniki Produkcja: 1. Przygotować ciasto według przepisu na ciasto (poniżej), 2. Usmażyć naleśniki, 3. Ser i inne składniki utrzeć, dodać pokrojoną w kostkę brzoskwinię 4. Nakładać 80g farszu do każdego naleśnika, 5. 1 naleśnik z farszem ma ważyć 0,150kg. Następny Dzień: 1. Posyp naleśniki płatkami migdałowymi 2. Pieczenie na 170C 7-8min Wydawanie z Kuchni: - 1 Porcja = 2 naleśniki z farszem = 0,300kg - Blaszki smarujemy lekko olejem aby naleśniki nie przywarły w czasie pieczenia - Układamy 1 warstwę Wydawanie na Kantynie: - 1 Porcja = 2 naleśniki z farszem = 0,300kg - Polać sosem na talerzu przed wydaniem.
0,600 Kg Mąka Pszenna 0,600 Litr Mleko 3.2% 0,500 Litr Woda 0,002 Kg Sól 0,025 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,727 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017 Wykonanie: 1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj. 2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. 3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać. 4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia) 5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg Przygotowanie - 6/2/2017 Asia 20p 5 min - 6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h -20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h. Zmiany: - 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju