0,190 Kg Łosoś Surowy Filet Mrożony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,190 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,190 kg
Łososia zamarynować pieczemy w piecu12 min.170c.Kulki ryżowe usmażyć dać do pieca. warzywa podsmażyć przyprawić .łososia podajemy z sosem.
0,042 Kg Ryż Krótkoziarnisty 0,003 Kg Cebula Biała Surowa (surowiec: 0,003 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,013 Litr Olej 0 Kg Ser Emilgrana 1/16 w Kawałku 0,006 Kg Mozarella Kulka 0 Litr Wywar z Rosołu 0,000 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,001 Kg Sól 0 Kg Cukinia Świeża 0 Kg Tymianek Suszony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,064 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,064 kg
Cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na oleju dodać cukinie, dodać uprażony ryż chwilę dusić od czasu do czasu mieszając podlać wodą . Doprawić przyprawami. Ryż rozłożyć na płaski gn, przykryć pergaminem i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu formować płaski placek 80gram i do środka dodać pokrojoną drobno mozarellę i formować kulki po 0.080 1szt. Na porcję dajemy 2szt.kulek. Przed wydaniem kulki obtoczyć w jajku i opanierować w bułce tartej dwukrotnie, smażyć w głębokim tłuszczu170 st C następnie do pieca na pieczenie z sondą ustawioną na temperaturę 42'C.
0,071 Kg Papryka Słodka Paski 0,062 Kg Cukinia Surowa Talarki / цукіні кружечком (surowiec: 0,069 Kg Cukinia Świeża) 0,050 Kg Pieczarki Surowe Ćwiartki / печарки на читрвертинки (surowiec: 0,053 Kg Pieczarki Świeże) 0,009 Kg Jarmuż Świeży 0,004 Kg Czosnek Puree Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,196 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,196 kg
Najpierw zgrillować twardsze warzywa, po chwili dodać miękksze
0,180 Kg Łosoś Surowy Filet Mrożony 0,002 Litr Cytryna 0,010 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,100 Litr Olej 0,010 Kg Rozmaryn Świeży Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,304 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,304 kg
Łososia kroimy porcjowo 0.180 składniki blenderujemy i wcieramy w porcje łososia PAMIETAĆ O METKOWANIU WPISAC DATE PRZETWORZENIA ŁOSOSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!