Łosoś Restauracja 2025-12-06 04:56:29

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2021-10-18  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,190 Kg  Łosoś Surowy Filet Mrożony  

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,190 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,190 kg

Directions
Łososia zamarynować pieczemy w piecu12 min.170c.Kulki ryżowe usmażyć dać do pieca. warzywa podsmażyć przyprawić .łososia podajemy z sosem.

kulki ryżowe (optional)
Ingredients
0,042 Kg Ryż Krótkoziarnisty  
0,003 Kg Cebula Biała Surowa (surowiec: 0,003 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,013 Litr Olej
0 Kg Ser Emilgrana 1/16 w Kawałku
0,006 Kg Mozarella Kulka
0 Litr Wywar z Rosołu
0,000 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,001 Kg Sól
0 Kg Cukinia Świeża
0 Kg Tymianek Suszony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,064 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,064 kg

Directions
Cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć na oleju dodać cukinie, dodać uprażony ryż chwilę dusić od czasu do czasu mieszając podlać wodą . Doprawić przyprawami.
Ryż rozłożyć na płaski gn, przykryć pergaminem i odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Po wyjęciu formować płaski placek 80gram i do środka dodać pokrojoną drobno mozarellę i formować kulki po 0.080 1szt.
Na porcję dajemy 2szt.kulek.
Przed wydaniem kulki obtoczyć w jajku i opanierować w bułce tartej dwukrotnie, smażyć w głębokim tłuszczu170 st C następnie do pieca na pieczenie z sondą 
ustawioną na temperaturę 42'C.

Warzywa Grillowane Restauracja (optional)
Ingredients
0,071 Kg Papryka Słodka Paski  
0,062 Kg Cukinia Surowa Talarki / цукіні кружечком (surowiec: 0,069 Kg Cukinia Świeża)
0,050 Kg Pieczarki Surowe Ćwiartki / печарки на читрвертинки (surowiec: 0,053 Kg Pieczarki Świeże)
0,009 Kg Jarmuż Świeży
0,004 Kg Czosnek Puree

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,196 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,196 kg

Directions
Najpierw zgrillować twardsze warzywa, po chwili dodać miękksze

Marynata do Łososia (optional)
Ingredients
0,180 Kg Łosoś Surowy Filet Mrożony  
0,002 Litr Cytryna
0,010 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,100 Litr Olej
0,010 Kg Rozmaryn Świeży

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,304 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,304 kg

Directions
Łososia kroimy  porcjowo 0.180
składniki blenderujemy i wcieramy w porcje łososia
PAMIETAĆ O METKOWANIU WPISAC DATE PRZETWORZENIA ŁOSOSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!