Przybliżona Waga 1 Porcji: 0 kgPrzybliżona Waga Całości (20 Porcji): 0 kg
1 Kg Ziemniaki 0,230 Kg Mąka Pszenna 0 Kg Mąka Ziemniaczana 0,015 Kg Sól 1 Szt Jaja Surowe Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,062 kgPrzybliżona Waga Całości (20 Porcji): 1,245 kg
1. Obrać, ugotować i zmielić ziemniaki. 2. Dodać mąkę pszenną i jajko. 3. Wszystko wymieszać dokładnie na jednolitą masę. 4. Uformować wałek, kroić pod skosem na kawałki o długości 3 cm. 5. Zagotować wodę, osolić. 6. Kopytka gotować, tylko do pierwszego wypłynięcia na wierzch. 7. Następnie schodzić w zimnej wodzie. 8. Zalewamy olejem.
0,300 Kg Soczewica 0,300 Kg Marchew Mrożona Kostka 0,036 Kg Czosnek Granulowany 0,300 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,333 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,910 Kg Pelatti 0,001 Kg Nać Pietruszki Suszona 0,001 Kg Kurkuma / куркума 0,001 Kg Pieprz Cayene Mielony 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,002 Kg Rozmaryn Suszony 0,049 Litr Olej 0,488 Litr Woda 0,006 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,120 kgPrzybliżona Waga Całości (20 Porcji): 2,394 kg
UWAGA proszę sprawdzić jeszcze raz recepture i potwierdzic !!!!!!!!!!!!!!! JAK PRZYGOTOWAĆ 1. GOTUJEMY SOCZEWICE 2.OBIERAMY I GOTUJEMY Z OCTEM BURAKI W KOSTKĘ 3.MARCHEW WYCIĄGAMY Z MROŻNI 4.W OSOBNYM GARNKU SMAŻYMY CEBULĘ WRAZ CZOSNKIEM NA OLEJU 5.DODAJEMY UGOTOWANĄ SOCZEWICĘ,MARCHEW I BURAKI 6.DODAJEMY PELATTI I PRZYPRAWY 7.GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU Zmiana 2019-11-29: Buraki Ugotowane Kostka +42%,Czosnek Granulowany +1680%,Pelatti +203%,Rozmaryn Suszony -76%,Olej dodane,Woda dodane,Sól dodane