Kopytka z Sosem Warzywnym 2025-12-06 04:36:39

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-09-23  
User
Administrator Potraw



Ingredients

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0 kg
Przybliżona Waga Całości (20 Porcji): 0 kg

Directions

        

Kopytka (optional)
Ingredients
1 Kg Ziemniaki  
0,230 Kg Mąka Pszenna
0 Kg Mąka Ziemniaczana
0,015 Kg Sól
1 Szt Jaja Surowe

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,062 kg
Przybliżona Waga Całości (20 Porcji): 1,245 kg

Directions
1. Obrać, ugotować i zmielić ziemniaki.
2. Dodać  mąkę pszenną i  jajko.
3. Wszystko wymieszać dokładnie na jednolitą masę. 
4. Uformować wałek, kroić pod skosem na kawałki o długości 3 cm.
5. Zagotować wodę, osolić. 
6. Kopytka gotować, tylko do pierwszego wypłynięcia na wierzch.
7. Następnie schodzić w zimnej wodzie. 
8. Zalewamy olejem.


Sos Warzywny (optional)
Ingredients
0,300 Kg Soczewica  
0,300 Kg Marchew Mrożona Kostka
0,036 Kg Czosnek Granulowany
0,300 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,333 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,910 Kg Pelatti
0,001 Kg Nać Pietruszki Suszona
0,001 Kg Kurkuma / куркума
0,001 Kg Pieprz Cayene Mielony
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,002 Kg Rozmaryn Suszony
0,049 Litr Olej
0,488 Litr Woda
0,006 Kg Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,120 kg
Przybliżona Waga Całości (20 Porcji): 2,394 kg

Directions
UWAGA  proszę sprawdzić jeszcze raz recepture i potwierdzic !!!!!!!!!!!!!!!

JAK PRZYGOTOWAĆ
1. GOTUJEMY SOCZEWICE
2.OBIERAMY I GOTUJEMY Z OCTEM BURAKI W KOSTKĘ
3.MARCHEW WYCIĄGAMY Z MROŻNI
4.W OSOBNYM GARNKU SMAŻYMY CEBULĘ WRAZ CZOSNKIEM NA OLEJU
5.DODAJEMY UGOTOWANĄ SOCZEWICĘ,MARCHEW I BURAKI
6.DODAJEMY PELATTI I PRZYPRAWY
7.GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU
Zmiana 2019-11-29: Buraki Ugotowane Kostka +42%,Czosnek Granulowany +1680%,Pelatti +203%,Rozmaryn Suszony -76%,Olej dodane,Woda dodane,Sól dodane