Naleśnik z Kapustą i Pieczarką 2025-12-06 04:58:07

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2024-01-12  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,100 Kg  Kapusta Kiszona Surowa Krojona / капуста квашана сера пошаткована  (surowiec: 0,201 Kg Kapusta Kiszona) 
0,200 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,210 Kg Pieczarki Świeże)
0,030 Kg Ser Żółty Promocja
0 Kg Sól
0 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,110 kg
Przybliżona Waga Całości (3 Porcji): 0,330 kg

Directions

        

Naleśniki Ciasto (optional)
Ingredients
0,180 Kg Mąka Pszenna  
0,180 Litr Mleko 3.2%
0,150 Litr Woda
0,001 Kg Sól
0,007 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kg
Przybliżona Waga Całości (3 Porcji): 0,518 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017

Wykonanie:
1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj.
2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite.
3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać.
4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia)
5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów.

Wydawanie z Kuchni:
1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg

Przygotowanie 
- 6/2/2017 Asia 20p 5 min
-  6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta
Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h
-20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h.


Zmiany:
- 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju