Naleśniki ze Szpinakiem 2025-12-06 04:55:03

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-01-29  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1 Kg  Szpinak Brykiet Mrożony  
0,050 Kg Ser Żółty Promocja
0,070 Kg Bułka Tarta
0,040 Kg Czosnek Granulowany
0,012 Kg Sól
0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,070 Kg Margaryna / маргарин
0,080 Litr Świet
0,100 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,111 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,350 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,010 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,137 kg
Przybliżona Waga Całości (13 Porcji): 1,787 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 21/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie Dzień przed:
- Rozmrozić szpinak,
- Obrać cebulę i pokroić w piórka.
Dzień produkcji:
1. Podsmażyć na małym ogniu cebulę i dodać rozmrożony szpinak.
2. Dodać śmietankę i przyprawy.
3. Zestawić garnek z ognia, dodać ser, wbić jajka i dodać bułkę tartą.
4. Sprawdzić smak i ewentualnie jeszcze doprawić.
5. Nakładaj gotową masę 0,050 kg na 1/2 powierzchni naleśnika i zwijaj w rulony.
6. 1 naleśnik zawinięty z farszem ma mieć 0,120kg

Wydawanie z Kuchni:
- Porcja naleśników  = 2 szt,
- 2 naleśniki zawinięte z farszem mają ważyć w sumie 0,240 kg.

Wydawanie na Kantynie:
- Porcja naleśników = 2 szt,
- Polewamy sosem Rozmarynowym (wydany osobno).

Czas Przygotowania:
- 18/1/2017 - Asia 40p 25min farsz + 10 min naleśniki
- 15/3/2017 Sylwia 90p 10 min( odgrzewanie)

Zmiany:
- 1/18/2017 - Asia pieprz -80%

Zmiana 2017-06-17: Ser Żółty Promocja -69%,Włoszczyzna Mrożona Paski dodane,Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane

Naleśniki Ciasto (required)
Ingredients
0,780 Kg Mąka Pszenna  
0,780 Litr Mleko 3.2%
0,650 Litr Woda
0,003 Kg Sól
0,032 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kg
Przybliżona Waga Całości (13 Porcji): 2,245 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017

Wykonanie:
1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj.
2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite.
3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać.
4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia)
5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów.

Wydawanie z Kuchni:
1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg

Przygotowanie 
- 6/2/2017 Asia 20p 5 min
-  6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta
Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h
-20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h.


Zmiany:
- 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju