1 Kg Szpinak Brykiet Mrożony 0,050 Kg Ser Żółty Promocja 0,070 Kg Bułka Tarta 0,040 Kg Czosnek Granulowany 0,012 Kg Sól 0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,070 Kg Margaryna / маргарин 0,080 Litr Świet 0,100 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,111 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,350 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,010 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,137 kgPrzybliżona Waga Całości (13 Porcji): 1,787 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 21/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie Dzień przed: - Rozmrozić szpinak, - Obrać cebulę i pokroić w piórka. Dzień produkcji: 1. Podsmażyć na małym ogniu cebulę i dodać rozmrożony szpinak. 2. Dodać śmietankę i przyprawy. 3. Zestawić garnek z ognia, dodać ser, wbić jajka i dodać bułkę tartą. 4. Sprawdzić smak i ewentualnie jeszcze doprawić. 5. Nakładaj gotową masę 0,050 kg na 1/2 powierzchni naleśnika i zwijaj w rulony. 6. 1 naleśnik zawinięty z farszem ma mieć 0,120kg Wydawanie z Kuchni: - Porcja naleśników = 2 szt, - 2 naleśniki zawinięte z farszem mają ważyć w sumie 0,240 kg. Wydawanie na Kantynie: - Porcja naleśników = 2 szt, - Polewamy sosem Rozmarynowym (wydany osobno). Czas Przygotowania: - 18/1/2017 - Asia 40p 25min farsz + 10 min naleśniki - 15/3/2017 Sylwia 90p 10 min( odgrzewanie) Zmiany: - 1/18/2017 - Asia pieprz -80% Zmiana 2017-06-17: Ser Żółty Promocja -69%,Włoszczyzna Mrożona Paski dodane,Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane
0,780 Kg Mąka Pszenna 0,780 Litr Mleko 3.2% 0,650 Litr Woda 0,003 Kg Sól 0,032 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kgPrzybliżona Waga Całości (13 Porcji): 2,245 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017 Wykonanie: 1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj. 2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. 3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać. 4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia) 5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg Przygotowanie - 6/2/2017 Asia 20p 5 min - 6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h -20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h. Zmiany: - 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju