Krokiety z Kapustą i Mięsem 2025-12-06 05:07:21

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-07-25  
User
Administrator Potraw



Ingredients
4,300 Kg  Kapusta Kiszona Surowa Krojona / капуста квашана сера пошаткована  (surowiec: 8,639 Kg Kapusta Kiszona) 
0,500 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,555 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
2 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча
0,024 Kg Sól
0,040 Kg Pieprz Ziołowy Mielony
0,060 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,138 kg
Przybliżona Waga Całości (50 Porcji): 6,924 kg

Directions
Krokiety 2 szt 

Naleśniki Ciasto (optional)
Ingredients
3 Kg Mąka Pszenna  
3 Litr Mleko 3.2%
2,500 Litr Woda
0,011 Kg Sól
0,123 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kg
Przybliżona Waga Całości (50 Porcji): 8,634 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017

Wykonanie:
1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj.
2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite.
3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać.
4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia)
5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów.

Wydawanie z Kuchni:
1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg

Przygotowanie 
- 6/2/2017 Asia 20p 5 min
-  6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta
Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h
-20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h.


Zmiany:
- 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju