4,300 Kg Kapusta Kiszona Surowa Krojona / капуста квашана сера пошаткована (surowiec: 8,639 Kg Kapusta Kiszona) 0,500 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,555 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 2 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 0,024 Kg Sól 0,040 Kg Pieprz Ziołowy Mielony 0,060 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,138 kgPrzybliżona Waga Całości (50 Porcji): 6,924 kg
Krokiety 2 szt
3 Kg Mąka Pszenna 3 Litr Mleko 3.2% 2,500 Litr Woda 0,011 Kg Sól 0,123 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kgPrzybliżona Waga Całości (50 Porcji): 8,634 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017 Wykonanie: 1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj. 2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. 3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać. 4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia) 5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg Przygotowanie - 6/2/2017 Asia 20p 5 min - 6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h -20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h. Zmiany: - 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju