Pierogi z Kapustą i Mięsem 2025-12-06 06:29:47

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-04-07  
User
Administrator Potraw



Ingredients
3 Kg  Kapusta Kiszona Surowa Krojona / капуста квашана сера пошаткована  (surowiec: 6,027 Kg Kapusta Kiszona) 
1,500 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча
0,700 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,735 Kg Pieczarki Świeże)
0,800 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,888 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,150 Litr do zesmazenia cebuli Olej
1 Litr do polania pierogów Olej
0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,036 Kg Sól
0,072 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,179 Kg Bułka Tarta

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kg
Przybliżona Waga Całości (43 Porcji): 7,442 kg

Directions
Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 6 szt.

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 6 szt.

Ciasto na Pierogi (optional)
Ingredients
2,508 Kg Mąka Pszenna  
1,075 Litr Woda

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,083 kg
Przybliżona Waga Całości (43 Porcji): 3,583 kg

Directions
Do przesianej mąki wbić jajka, i zarobić ciasto nożem, wlewając po trochę wody. 
Ciasto silnie i starannie wyrobić ręcznie.
Przekrój dobrze wyrobionego ciasta powinien być lśniący , jednolity i usiany drobnymi otworkami.