3 Kg Kapusta Kiszona Surowa Krojona / капуста квашана сера пошаткована (surowiec: 6,027 Kg Kapusta Kiszona) 1,500 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 0,700 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,735 Kg Pieczarki Świeże) 0,800 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,888 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,150 Litr do zesmazenia cebuli Olej 1 Litr do polania pierogów Olej 0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,036 Kg Sól 0,072 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,179 Kg Bułka Tarta Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kgPrzybliżona Waga Całości (43 Porcji): 7,442 kg
Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 6 szt. Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 6 szt.
2,508 Kg Mąka Pszenna 1,075 Litr Woda Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,083 kgPrzybliżona Waga Całości (43 Porcji): 3,583 kg
Do przesianej mąki wbić jajka, i zarobić ciasto nożem, wlewając po trochę wody. Ciasto silnie i starannie wyrobić ręcznie. Przekrój dobrze wyrobionego ciasta powinien być lśniący , jednolity i usiany drobnymi otworkami.