Talerz Śniadaniowy 2025-12-06 05:08:24

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-07  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,014 Kg  Sałata Masłowa Oczyszczona /  капуста маслова  (surowiec: 0,056 Szt Sałata Masłowa) 
0,014 Kg Salami Promocja / салямі
0,016 Kg Rzodkiewka Plastry (surowiec: 0,094 Szt Rzodkiewka Pęczek Nieprzetworzona)
0,024 Kg Ogórek Świeży Starty / огірок свіжий тертий (surowiec: 0,025 Kg Ogórek Świeży )
0,030 Kg ( plastry) Pomidor
0,025 Kg Ser Gouda
0,016 Kg ( dwa plastry) Jaja na Twardo (surowiec: 0,320 Szt Jaja Surowe)
0,025 Kg Ser Żółty Plastry / сир жовтий пластами (surowiec: 0,025 Kg Ser Żółty Promocja)

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,164 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,164 kg

Directions

        

Pasta Jajeczna (optional)
Ingredients
0,025 Kg Jaja na Twardo  (surowiec: 0,500 Szt Jaja Surowe) 
0,002 Kg Majonezz
0,004 Litr Śmietana 30%
0,001 Kg Musztarda
0,000 Kg Sól
0,000 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,031 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,031 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej:

1. Jajka włóż do garnka z zimną wodą, ustaw na małym ogniu. Od momentu, aż woda zacznie się gotować, licz 10 minut, wtedy jajka są gotowe.
2. Odlej z garnka wrzątek i przelej jajka zimną wodą.

3.Gdy się ostudzą, obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach 

4.Jajka wymieszaj w misce z majonezem, posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą. Dodaj sól i pieprz.

Pastę wyłóż na kromki świeżego pieczywa.

1 porcja pasty- ...... g

 Czas przygotowania
25.3.2017 Halinka 2kg pasty 0:25h