0,250 Kg Jaja na Twardo (surowiec: 5 Szt Jaja Surowe) 0,015 Kg Majonezz 0,036 Litr Śmietana 30% 0,010 Kg Musztarda 0,002 Kg do sprawdzenia Sól 0,001 Kg do sprawdzenia Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,031 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,314 kg
Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Jajka włóż do garnka z zimną wodą, ustaw na małym ogniu. Od momentu, aż woda zacznie się gotować, licz 10 minut, wtedy jajka są gotowe. 2. Odlej z garnka wrzątek i przelej jajka zimną wodą. 3.Gdy się ostudzą, obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach 4.Jajka wymieszaj w misce z majonezem, posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą. Dodaj sól i pieprz. Pastę wyłóż na kromki świeżego pieczywa. 1 porcja pasty- ...... g Czas przygotowania 25.3.2017 Halinka 2kg pasty 0:25h