Pasta Jajeczna 2025-12-06 05:08:23

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-02  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,250 Kg  Jaja na Twardo  (surowiec: 5 Szt Jaja Surowe) 
0,015 Kg Majonezz
0,036 Litr Śmietana 30%
0,010 Kg Musztarda
0,002 Kg do sprawdzenia Sól
0,001 Kg do sprawdzenia Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,031 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,314 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej:

1. Jajka włóż do garnka z zimną wodą, ustaw na małym ogniu. Od momentu, aż woda zacznie się gotować, licz 10 minut, wtedy jajka są gotowe.
2. Odlej z garnka wrzątek i przelej jajka zimną wodą.

3.Gdy się ostudzą, obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach 

4.Jajka wymieszaj w misce z majonezem, posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą. Dodaj sól i pieprz.

Pastę wyłóż na kromki świeżego pieczywa.

1 porcja pasty- ...... g

 Czas przygotowania
25.3.2017 Halinka 2kg pasty 0:25h