Kanapka z Pastą Jajeczną Bułka Żytnia 2025-12-06 04:16:00

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-09-05  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1 Szt  Bułka Grahamka Okrągła (Posypka Mix Ziaren) ok. 0,085kg  

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0 kg

Directions

        

Kanapka z Pastą Jajeczną Wsad (required)
Ingredients
0,007 Kg Margaryna Mix do Kanapek  /  маргарин мікс до канапек   
0,010 Kg Szczypior Świeży (surowiec: 0,200 Kg Szczypior Świeży )

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,017 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,017 kg

Directions
Pasta jajeczna na 1 kanapkę 0.064.

Pasta Jajeczna (optional)
Ingredients
0,025 Kg Jaja na Twardo  (surowiec: 0,500 Szt Jaja Surowe) 
0,002 Kg Majonezz
0,004 Litr Śmietana 30%
0,001 Kg Musztarda
0,000 Kg Sól
0,000 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,031 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,031 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej:

1. Jajka włóż do garnka z zimną wodą, ustaw na małym ogniu. Od momentu, aż woda zacznie się gotować, licz 10 minut, wtedy jajka są gotowe.
2. Odlej z garnka wrzątek i przelej jajka zimną wodą.

3.Gdy się ostudzą, obierz je i zetrzyj na tarce o grubych oczkach 

4.Jajka wymieszaj w misce z majonezem, posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą. Dodaj sól i pieprz.

Pastę wyłóż na kromki świeżego pieczywa.

1 porcja pasty- ...... g

 Czas przygotowania
25.3.2017 Halinka 2kg pasty 0:25h