Pierogi z Mięsem 2025-12-06 05:02:16

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-04-07  
User
Administrator Potraw



Ingredients
8 Kg  Łopatka Wieprzowa Bez Kości  /  лопатка свиняча   
8 Kg Udko Trybowane ze Skórą
0,200 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,060 Kg Majeranek
0,020 Kg Pieprz Czarny Mielony
2 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 2,220 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
1,500 Litr Wywar z Rosołu
0,250 Litr Olej
0,080 Kg Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,168 kg
Przybliżona Waga Całości (120 Porcji): 20,110 kg

Directions
Przygotowanie farszu.

1. Mięso ugotować i zmielić. 
2. Cebulę przysmażyć.
3. Ze składników wyrobić farsz.

Jedna porcja = 6 szt.

Ciasto na Pierogi (optional)
Ingredients
7 Kg Mąka Pszenna  
3 Litr Woda

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,083 kg
Przybliżona Waga Całości (120 Porcji): 10 kg

Directions
Do przesianej mąki wbić jajka, i zarobić ciasto nożem, wlewając po trochę wody. 
Ciasto silnie i starannie wyrobić ręcznie.
Przekrój dobrze wyrobionego ciasta powinien być lśniący , jednolity i usiany drobnymi otworkami.