8 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 8 Kg Udko Trybowane ze Skórą 0,200 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,060 Kg Majeranek 0,020 Kg Pieprz Czarny Mielony 2 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 2,220 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 1,500 Litr Wywar z Rosołu 0,250 Litr Olej 0,080 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,168 kgPrzybliżona Waga Całości (120 Porcji): 20,110 kg
Przygotowanie farszu. 1. Mięso ugotować i zmielić. 2. Cebulę przysmażyć. 3. Ze składników wyrobić farsz. Jedna porcja = 6 szt.
7 Kg Mąka Pszenna 3 Litr Woda Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,083 kgPrzybliżona Waga Całości (120 Porcji): 10 kg
Do przesianej mąki wbić jajka, i zarobić ciasto nożem, wlewając po trochę wody. Ciasto silnie i starannie wyrobić ręcznie. Przekrój dobrze wyrobionego ciasta powinien być lśniący , jednolity i usiany drobnymi otworkami.