4,490 Kg Kapusta Kiszona Gotowana Zmielona / капуста варена квашана змеляна (surowiec: 7,974 Kg Kapusta Kiszona) 0,700 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,735 Kg Pieczarki Świeże) 0,800 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,888 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,100 Kg Margaryna / маргарин 0,036 Kg Sól 0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,179 Kg Bułka Tarta 0,072 Litr Przyprawa typu Magi Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,148 kgPrzybliżona Waga Całości (43 Porcji): 6,381 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017 Proszę podać sposób przyrządzania: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 6 szt pierogów= 0.230kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 6 szt pierogów= 0.230kg Czas Przygotowania: - 18/2/2017 - 120 porcji 2 osoby 6 h + wydawanie 1 os. 1:30 h. Zmiany: - 8/3/2017 - Sylwia pieprz -50%, kapusta kiszona -> kap. kisz. gotowana zmielona (rozmiar -40%)
2,508 Kg Mąka Pszenna 1,075 Litr Woda Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,083 kgPrzybliżona Waga Całości (43 Porcji): 3,583 kg
Do przesianej mąki wbić jajka, i zarobić ciasto nożem, wlewając po trochę wody. Ciasto silnie i starannie wyrobić ręcznie. Przekrój dobrze wyrobionego ciasta powinien być lśniący , jednolity i usiany drobnymi otworkami.