Pierogi z Kapustą i Pieczarką 2025-12-06 05:00:45

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-04-07  
User
Administrator Potraw



Ingredients
4,490 Kg  Kapusta Kiszona Gotowana Zmielona / капуста варена квашана змеляна  (surowiec: 7,974 Kg Kapusta Kiszona) 
0,700 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,735 Kg Pieczarki Świeże)
0,800 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,888 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,100 Kg Margaryna / маргарин
0,036 Kg Sól
0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,179 Kg Bułka Tarta
0,072 Litr Przyprawa typu Magi Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,148 kg
Przybliżona Waga Całości (43 Porcji): 6,381 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017

Proszę podać sposób przyrządzania:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 6 szt pierogów= 0.230kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 6 szt pierogów= 0.230kg

Czas Przygotowania:
 - 18/2/2017 - 120 porcji 2 osoby 6 h + wydawanie 1 os. 1:30 h.

Zmiany:
- 8/3/2017 - Sylwia pieprz -50%, kapusta kiszona -> kap. kisz. gotowana zmielona (rozmiar -40%)

Ciasto na Pierogi (optional)
Ingredients
2,508 Kg Mąka Pszenna  
1,075 Litr Woda

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,083 kg
Przybliżona Waga Całości (43 Porcji): 3,583 kg

Directions
Do przesianej mąki wbić jajka, i zarobić ciasto nożem, wlewając po trochę wody. 
Ciasto silnie i starannie wyrobić ręcznie.
Przekrój dobrze wyrobionego ciasta powinien być lśniący , jednolity i usiany drobnymi otworkami.