0,500 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 0,100 Kg Papryka w Proszku Wędzona (surowiec: 0,125 Kg Papryka Czerwona) 0,120 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,133 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,015 Kg Czosnek Granulowany 0,200 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,200 Kg Fasola Czerwona Konserwowa bez Zalewy (surowiec: 0,346 Kg Fasola Czerwona Konserwowa w Zalewie / фасоля червона консервована в соку ) 0,008 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,001 Kg Papryka Chilli w Proszku 0,002 Kg Zioła Prowansalskie / приправа провансальська 0,001 Kg Oregano / орегано 0,008 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,100 Kg Ser Żółty Promocja 0,000 Kg Pieprz Cayene Mielony 0,013 Litr Olej 0,005 Kg Ser Żółty Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,159 kgPrzybliżona Waga Całości (8 Porcji): 1,275 kg
Przygotowanie 1 dzień wcześniej. 1. Mięso opłukać i zmielić na grubych oczkach. 2. Zesmażyć cebulę na patelni, czosnek, mięso, sól, pieprz. 3. Pod koniec smażenia dodać pozostałe składniki, prócz sera. 4. Usmażyć naleśniki. 5. Na każdy placek nakładać porcję farszu 0.070 i zawijać w rulon nieco grubsze niż zwykle naleśniki. Waga 1 szt naleśnika wraz z farszem 0.160 W dniu wydania: 1. Naleśniki posypać serem zapiec w piecu w temperaturze 180 st C. 10-15 min. Podawać z ketchupem. Zmiany: -26/2/2017 - Ola mięso wieprzowe mielone -> łopatka Zmiana 2017-05-23: Sól +700% Zmiana 2017-07-07: Olej dodane Zmiana 2017-07-07: Ser Żółty Promocja dodane
0,480 Kg Mąka Pszenna 0,480 Litr Mleko 3.2% 0,400 Litr Woda 0,002 Kg Sól 0,020 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kgPrzybliżona Waga Całości (8 Porcji): 1,381 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017 Wykonanie: 1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj. 2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. 3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać. 4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia) 5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg Przygotowanie - 6/2/2017 Asia 20p 5 min - 6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h -20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h. Zmiany: - 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju