2,065 Kg Makaron Lasagne Surowy 2,065 Kg Makaron Lasagne Surowy 6,876 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 5,289 Kg Szpinak Brykiet Mrożony 1,091 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 7,442 Kg Szpinak Brykiet Mrożony 0,500 Kg Ser Żółty Promocja 0,001 Kg Sól 0,744 Kg Ser Żółty Promocja 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,100 Kg Sól 0,014 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,002 Kg Czosnek Granulowany 0,268 Kg (beszamel) Mąka Pszenna 0,086 Kg Czosnek Granulowany 1,736 Litr (beszamel) Woda 0,422 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,468 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,050 Kg (beszamel) Margaryna / маргарин 2,430 Litr Mleko 3.2% Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,487 kgPrzybliżona Waga Całości (64 Porcji): 31,184 kg
Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Makaron ułożyć w GN( głębokość 10 cm) 2. Następnie polać warstwą beszamelu. 3. Kolejna warstwa włoszczyzny. 4. Warstwa makaronu i beszamelu. 5. Warstwa warzyw( mieszanka). 6. Warzywa posypać solą i pieprzem. 7. Kolejna warstwa beszamelu. 8. Warstwa szpinaku, posypana czosnkiem. 9. Ostatnia warstwa makaronu, polać sosem, posypać serem. 10. Pieczemy w w temperaturze 180 st C. Około 45 min. Wydawanie 1 porcja - 0.300 kg Zmiana 2018-04-07: Włoszczyzna Mrożona Paski +129%,Szpinak Brykiet Mrożony +429% Zmiana 2018-06-27: Mąka Pszenna +Infinity%,Woda +Infinity%,Cebula Biała Surowa Kostka +Infinity%,Margaryna +Infinity% Zmiana 2018-09-20: Mleko 3.2% dodane
1,280 Kg Margaryna / маргарин 1,280 Kg Mąka Pszenna 2,400 Litr Mleko 3.2% 0,006 Kg Sól 0,006 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,032 Kg Gałka Muszkatałowa Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,078 kgPrzybliżona Waga Całości (64 Porcji): 5,005 kg
Przygotowanie: 1. Margarynę roztopić w rondlu. 2. Dodać mąkę, mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. 3. Następnie połączyć z mlekiem, cały czas mieszając. 4. Doprawić, mieszając aż sos będzie gładki i kremowy. Sosu używamy do zapiekanek, ziemniaczanych i makaronowych.