Sos Beszamel 2025-12-06 05:44:09

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-01-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,200 Kg  Margaryna  /  маргарин   
0,200 Kg Mąka Pszenna
0,375 Litr Mleko 3.2%
0,001 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,005 Kg Gałka Muszkatałowa

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,078 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,782 kg

Directions
Przygotowanie:

1. Margarynę roztopić w rondlu. 
2. Dodać mąkę, mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
3. Następnie połączyć z mlekiem, cały czas mieszając.
4. Doprawić, mieszając aż sos będzie gładki i kremowy.


Sosu używamy do zapiekanek, ziemniaczanych i makaronowych.