Makaron z Sosem Pieczarkowym 2025-12-06 04:14:28

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-02-26  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,120 Kg  Makaron Świderki Surowy  

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,012 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,120 kg

Directions
Makaron wrzuć do gotującej osolonej wody
Gotuj Al dente w zależności od rodzaju makaronu około 9-12 min

Sos Pieczarkowy (optional)
Ingredients
0,245 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube  /  печарки очка грубі  (surowiec: 0,258 Kg Pieczarki Świeże) 
0,018 Litr Olej
0,039 Kg Mąka Pszenna
0,364 Litr Woda
0,455 Litr Świet
0,013 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,003 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,064 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,071 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,120 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,201 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 4/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Pieczarki oczyścić, umyć i poszatkować (oczka buraczane).
- Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę.

Gotowanie:
1.Zesmażyć cebulę na 1/3 ilości smalcu.
2. Dodać pieczarki.
3. Zesmażyć mąkę( na rumiano)na pozostałej ilości tłuszczu.
4.Mąkę zalać wodą i śmietaną, dodać pieczarki, sól, pieprz, vegetę.
5. Sos zagotować i przelać do termosu.
 
Wydawanie z Kuchni:
- 1 Porcja = 0,120l.

Wydawanie na Kantynie:
- 1 Porcja = 0,120l,
- Sos podajemy do dań.

Czas Przygotowania:
- 17/1/2017 - Asia 110p 20min
- 18/1/2017 - Sylwia 130p 30min
- 27/2/2017 - Sylwia 100p 0:30h
- 24/2/2017 - Halinka 120p 0:40h
- 23/2/2017 - Sylwia 75p 0:20h
- 3/3/2017 - Sylwia 30p 0:20h
- 21/4/2017- Halina 50 1:05h
- 21/4/2017   Halina 130 p 1:05H

Zmiany:
- 4/1/2017 - mniej pieczarek i oleju, więcej śmietany i cebuli
- 17/1/2017 - Asia olej-, woda-, pieprz-
- 18/1/2017 - Sylwia cebula 50%-
- 24/2/2017 - Paweł olej kg -> litr
- 1/3/2017 - Asia mąka -50%, vegeta x10 (przeunięty przecinek)