0,120 Kg Makaron Świderki Surowy Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,012 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,120 kg
Makaron wrzuć do gotującej osolonej wody Gotuj Al dente w zależności od rodzaju makaronu około 9-12 min
0,245 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,258 Kg Pieczarki Świeże) 0,018 Litr Olej 0,039 Kg Mąka Pszenna 0,364 Litr Woda 0,455 Litr Świet 0,013 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,003 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,064 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,071 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,120 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,201 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 4/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Pieczarki oczyścić, umyć i poszatkować (oczka buraczane). - Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Gotowanie: 1.Zesmażyć cebulę na 1/3 ilości smalcu. 2. Dodać pieczarki. 3. Zesmażyć mąkę( na rumiano)na pozostałej ilości tłuszczu. 4.Mąkę zalać wodą i śmietaną, dodać pieczarki, sól, pieprz, vegetę. 5. Sos zagotować i przelać do termosu. Wydawanie z Kuchni: - 1 Porcja = 0,120l. Wydawanie na Kantynie: - 1 Porcja = 0,120l, - Sos podajemy do dań. Czas Przygotowania: - 17/1/2017 - Asia 110p 20min - 18/1/2017 - Sylwia 130p 30min - 27/2/2017 - Sylwia 100p 0:30h - 24/2/2017 - Halinka 120p 0:40h - 23/2/2017 - Sylwia 75p 0:20h - 3/3/2017 - Sylwia 30p 0:20h - 21/4/2017- Halina 50 1:05h - 21/4/2017 Halina 130 p 1:05H Zmiany: - 4/1/2017 - mniej pieczarek i oleju, więcej śmietany i cebuli - 17/1/2017 - Asia olej-, woda-, pieprz- - 18/1/2017 - Sylwia cebula 50%- - 24/2/2017 - Paweł olej kg -> litr - 1/3/2017 - Asia mąka -50%, vegeta x10 (przeunięty przecinek)