2,700 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 2,835 Kg Pieczarki Świeże) 0,200 Litr Olej 0,425 Kg Mąka Pszenna 4 Litr Woda 5 Litr Świet 0,140 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,028 Kg Sól 0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,708 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,786 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,120 kgPrzybliżona Waga Całości (110 Porcji): 13,211 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 4/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Pieczarki oczyścić, umyć i poszatkować (oczka buraczane). - Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Gotowanie: 1.Zesmażyć cebulę na 1/3 ilości smalcu. 2. Dodać pieczarki. 3. Zesmażyć mąkę( na rumiano)na pozostałej ilości tłuszczu. 4.Mąkę zalać wodą i śmietaną, dodać pieczarki, sól, pieprz, vegetę. 5. Sos zagotować i przelać do termosu. Wydawanie z Kuchni: - 1 Porcja = 0,120l. Wydawanie na Kantynie: - 1 Porcja = 0,120l, - Sos podajemy do dań. Czas Przygotowania: - 17/1/2017 - Asia 110p 20min - 18/1/2017 - Sylwia 130p 30min - 27/2/2017 - Sylwia 100p 0:30h - 24/2/2017 - Halinka 120p 0:40h - 23/2/2017 - Sylwia 75p 0:20h - 3/3/2017 - Sylwia 30p 0:20h - 21/4/2017- Halina 50 1:05h - 21/4/2017 Halina 130 p 1:05H Zmiany: - 4/1/2017 - mniej pieczarek i oleju, więcej śmietany i cebuli - 17/1/2017 - Asia olej-, woda-, pieprz- - 18/1/2017 - Sylwia cebula 50%- - 24/2/2017 - Paweł olej kg -> litr - 1/3/2017 - Asia mąka -50%, vegeta x10 (przeunięty przecinek)