Sos Pieczarkowy 2025-12-06 05:07:29

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-04  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,700 Kg  Pieczarki Surowe Wiórki Grube  /  печарки очка грубі  (surowiec: 2,835 Kg Pieczarki Świeże) 
0,200 Litr Olej
0,425 Kg Mąka Pszenna
4 Litr Woda
5 Litr Świet
0,140 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,028 Kg Sól
0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,708 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,786 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,120 kg
Przybliżona Waga Całości (110 Porcji): 13,211 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 4/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Pieczarki oczyścić, umyć i poszatkować (oczka buraczane).
- Cebulę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę.

Gotowanie:
1.Zesmażyć cebulę na 1/3 ilości smalcu.
2. Dodać pieczarki.
3. Zesmażyć mąkę( na rumiano)na pozostałej ilości tłuszczu.
4.Mąkę zalać wodą i śmietaną, dodać pieczarki, sól, pieprz, vegetę.
5. Sos zagotować i przelać do termosu.
 
Wydawanie z Kuchni:
- 1 Porcja = 0,120l.

Wydawanie na Kantynie:
- 1 Porcja = 0,120l,
- Sos podajemy do dań.

Czas Przygotowania:
- 17/1/2017 - Asia 110p 20min
- 18/1/2017 - Sylwia 130p 30min
- 27/2/2017 - Sylwia 100p 0:30h
- 24/2/2017 - Halinka 120p 0:40h
- 23/2/2017 - Sylwia 75p 0:20h
- 3/3/2017 - Sylwia 30p 0:20h
- 21/4/2017- Halina 50 1:05h
- 21/4/2017   Halina 130 p 1:05H

Zmiany:
- 4/1/2017 - mniej pieczarek i oleju, więcej śmietany i cebuli
- 17/1/2017 - Asia olej-, woda-, pieprz-
- 18/1/2017 - Sylwia cebula 50%-
- 24/2/2017 - Paweł olej kg -> litr
- 1/3/2017 - Asia mąka -50%, vegeta x10 (przeunięty przecinek)