1,500 Kg Makaron Lasagne Surowy 2,500 Kg Pelatti 3,879 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 4,364 Kg Brokuł Mrożony 4 Litr (beszamel) Mleko 3.2% 0,660 Kg (beszamel) Mąka Pszenna 0,400 Kg (beszamel) Margaryna / маргарин 2,500 Kg Ser Żółty Promocja 0,027 Kg (beszamel) Gałka Muszkatałowa 0,133 Kg (beszamel) Sól 0,500 Kg Margaryna / маргарин 2,909 Kg Marchew Mrożona Plastry 1 Kg Groszek Zielony Mrożony 0,970 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 1,076 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,045 Kg Czosnek Granulowany 0,023 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,126 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,621 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,010 Kg Pieprz Ziołowy Mielony 2,500 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 2,625 Kg Pieczarki Świeże) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,448 kgPrzybliżona Waga Całości (64 Porcji): 28,665 kg
Proszę podać jak przygotować lasagne: 1.Warzywa uduś na margarynie, przypraw. 2. W 10cm GN wyłóż surowe placki makaronu lasagne. 3.Przełóż warzywami, następnie beszamelem. 4. Druga warstwa makaronu lasagne, następnie warzywa i beszamel. 5. Trzecia warstswa makaronu. 6.Na wierzch rozprowadź beszamel 7.Posyp serem żółtym. Czas pieczenia 25 min w temperaturze 180 stC Zmiany: - 3/3/2017 - Ola masło -> margaryna, mleko x2, mąka x2, margaryna x2, gałka i sól dodane, Zmiana 2019-10-01: Włoszczyzna Mrożona Paski -45%,Brokuł Mrożony +336%,Marchew Mrożona Plastry dodane,Groszek Zielony Mrożony dodane,Cebula Biała Surowa Kostka dodane,Czosnek Granulowany dodane,Pieprz Czarny Mielony dodane,Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane,Koncentrat Pomidorowy dodane,Pieprz Ziołowy Mielony dodane Zmiana 2019-11-29: Groszek Zielony Mrożony -53%,Kukurydza Konserwowa bez Zalewy dodane
0,009 Litr Olej 0,038 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,043 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,171 Kg Pelatti 0,002 Kg Rozmaryn Suszony 1,340 Litr Mleko 3.2% 0,270 Kg Mąka Pszenna 0,022 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 1,170 Litr Świet 2,192 Litr Woda 0,044 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,082 kgPrzybliżona Waga Całości (64 Porcji): 5,259 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 24/2/2017 - można gotować według przepisu. UWAGA - proszę sprawdzić ilość soli. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Cebulę pokroić w kostkę, Dzień Wydania: 1. Cebulę podsmażyć na oleju, 2. Dodać pelatti, rozmaryn, melko, śmietanę, wodę, 3. Doprawić. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja sosu = 0,080l Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja sosu = 0,080l Czas przygotowania - 21/03/2017 Rusłan 595p 1:5h - 4/4/2017 Asia 375p 1 h Zmiany: - 24/2/2017 Halinka Mąka +10%, Sól +30%