Lasagne z Warzywami 2025-12-06 05:24:44

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-11-29  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,500 Kg  Makaron Lasagne Surowy  
2,500 Kg Pelatti
3,879 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
4,364 Kg Brokuł Mrożony
4 Litr (beszamel) Mleko 3.2%
0,660 Kg (beszamel) Mąka Pszenna
0,400 Kg (beszamel) Margaryna / маргарин
2,500 Kg Ser Żółty Promocja
0,027 Kg (beszamel) Gałka Muszkatałowa
0,133 Kg (beszamel) Sól
0,500 Kg Margaryna / маргарин
2,909 Kg Marchew Mrożona Plastry
1 Kg Groszek Zielony Mrożony
0,970 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 1,076 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,045 Kg Czosnek Granulowany
0,023 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,126 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,621 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,010 Kg Pieprz Ziołowy Mielony
2,500 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 2,625 Kg Pieczarki Świeże)

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,448 kg
Przybliżona Waga Całości (64 Porcji): 28,665 kg

Directions
Proszę podać jak przygotować lasagne:

1.Warzywa uduś na margarynie, przypraw.
2. W 10cm GN wyłóż surowe placki makaronu lasagne. 
3.Przełóż warzywami, następnie beszamelem.
4. Druga warstwa makaronu lasagne, następnie warzywa i beszamel.
5. Trzecia warstswa makaronu. 
6.Na wierzch rozprowadź beszamel
7.Posyp serem żółtym.

Czas pieczenia 25 min w temperaturze 180 stC



Zmiany:
- 3/3/2017 - Ola masło -> margaryna, mleko x2, mąka x2, margaryna x2, gałka i sól dodane,

Zmiana 2019-10-01: Włoszczyzna Mrożona Paski -45%,Brokuł Mrożony +336%,Marchew Mrożona Plastry dodane,Groszek Zielony Mrożony dodane,Cebula Biała Surowa Kostka dodane,Czosnek Granulowany dodane,Pieprz Czarny Mielony dodane,Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane,Koncentrat Pomidorowy dodane,Pieprz Ziołowy Mielony dodane
Zmiana 2019-11-29: Groszek Zielony Mrożony -53%,Kukurydza Konserwowa bez Zalewy dodane

Sos Rozmarynowy Mały (optional)
Ingredients
0,009 Litr Olej  
0,038 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,043 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,171 Kg Pelatti
0,002 Kg Rozmaryn Suszony
1,340 Litr Mleko 3.2%
0,270 Kg Mąka Pszenna
0,022 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
1,170 Litr Świet
2,192 Litr Woda
0,044 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,082 kg
Przybliżona Waga Całości (64 Porcji): 5,259 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 24/2/2017 - można gotować według przepisu.


UWAGA - proszę sprawdzić ilość soli.


Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Cebulę pokroić w kostkę,

Dzień Wydania:
1. Cebulę podsmażyć na oleju,
2. Dodać pelatti, rozmaryn, melko, śmietanę, wodę,
3. Doprawić.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja sosu = 0,080l

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja sosu = 0,080l

Czas przygotowania
- 21/03/2017 Rusłan 595p 1:5h
- 4/4/2017 Asia 375p  1 h

Zmiany:
- 24/2/2017 Halinka Mąka +10%, Sól +30%