0,245 Kg Kapusta Kiszona Gotowana Krojona / капуста квашана варена порізана (surowiec: 0,401 Kg Kapusta Kiszona) 0,073 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,081 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,530 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,557 Kg Pieczarki Świeże) 0,002 Kg Sól 0,115 Kg Ser Żółty Promocja 0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,097 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,969 kg
Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Przygotować naleśniki na podstawie przepisu poniżej. 2. Kapustę opłukać i ugotować. 3. Cebulę zesmażyć z pieczarkami. 4. Wymieszać składniki i doprawić. 5. 50g farszu nałożyć na naleśnik i zwinąć. 6. 1 szt. krokieta z nadzieniem na mieć 0,140kg Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 1 szt krokieta = ??????? uzupełnij
0,600 Kg Mąka Pszenna 0,600 Litr Mleko 3.2% 0,500 Litr Woda 0,002 Kg Sól 0,025 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,727 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017 Wykonanie: 1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj. 2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite. 3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać. 4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia) 5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg Przygotowanie - 6/2/2017 Asia 20p 5 min - 6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h -20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h. Zmiany: - 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju