Krokiety z Kapustą i Pieczarkami 2025-12-06 05:08:23

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-05-23  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,245 Kg  Kapusta Kiszona Gotowana Krojona / капуста квашана варена порізана  (surowiec: 0,401 Kg Kapusta Kiszona) 
0,073 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,081 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,530 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,557 Kg Pieczarki Świeże)
0,002 Kg Sól
0,115 Kg Ser Żółty Promocja
0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,097 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,969 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
1. Przygotować naleśniki na podstawie przepisu poniżej.
2. Kapustę opłukać i ugotować.
3. Cebulę zesmażyć z pieczarkami.
4. Wymieszać składniki i doprawić.
5. 50g farszu nałożyć na naleśnik i zwinąć.
6. 1 szt. krokieta z nadzieniem na mieć 0,140kg

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 1 szt krokieta = ??????? uzupełnij




Naleśniki Ciasto (required)
Ingredients
0,600 Kg Mąka Pszenna  
0,600 Litr Mleko 3.2%
0,500 Litr Woda
0,002 Kg Sól
0,025 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,727 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017

Wykonanie:
1. Wybij jaja do naczynia, dodaj mleko, sól i całość wymieszaj.
2. Wsyp przesianą mąkę, dobrze wymieszaj, aż ciasto będzie jednolite.
3.Rozprowadź ciasto wodą , wymieszać.
4. Patelnie dobrze rozgrzej, natłuścić, wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni (nadmiar ciasta zlać do naczynia)
5. Smażyć na jednej stronie do momentu wysychania brzegów.

Wydawanie z Kuchni:
1 porcja = 2 naleśniki = 0,140kg

Przygotowanie 
- 6/2/2017 Asia 20p 5 min
-  6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta
Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h
-20/4/2017 Halinka 90p 2:30h, zwijanie z twarogiem 0,3 h.


Zmiany:
- 8/3/2017 Sylwia podana ilość soli i oleju