0,600 Kg Ziemniak Gotowany Zmielony / картопля варена перемеляна (surowiec: 0,780 Kg Ziemniaki) 0,150 Kg Ser Biały Promocja 0,020 Litr Olej 0,050 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,056 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,003 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,540 Litr do gotowania Woda 0,003 Kg do gotowania Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,273 kgPrzybliżona Waga Całości (5 Porcji): 1,367 kg
Składniki sprawdzwone 23/12/2016, ale proszę zapisać przepis. UWAGA: to są pierogi z sosem śmietanowym, czy dajemy też cebulkę? UWAGA: przepis na farsz! Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Farsz Produkcja: 1. Zawijamy farsz w ciasto. UWAGA: ruskie mają być większe niż inne pierogi. 2. Zagotować wodę i sól (p. "do gotowania" w składnikach) 3. Wrzucać pierogi do wrzątku porcjami 4. Gotować do wypłynięcia, ok 5-8 min 5. Polać lekko olejem z cebulką, żeby uniknąć sklejania Wydawanie z Kuchni: - 1 Porcja = 6 sztuk Wydawanie na Kantynie - 1 Porcja = 6 sztuk - Polewamy sosem śmietanowym
0,292 Kg Mąka Pszenna 0,125 Litr Woda Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,083 kgPrzybliżona Waga Całości (5 Porcji): 0,417 kg
Do przesianej mąki wbić jajka, i zarobić ciasto nożem, wlewając po trochę wody. Ciasto silnie i starannie wyrobić ręcznie. Przekrój dobrze wyrobionego ciasta powinien być lśniący , jednolity i usiany drobnymi otworkami.