Kasza Pęczak 2025-12-06 04:35:13

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
3,554 Kg  Kasza Pęczak Surowa  /  каша пещак сера   
10,769 Litr Woda
0,215 Kg Smalec
0,027 Kg Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,182 kg
Przybliżona Waga Całości (80 Porcji): 14,565 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY DNIA 09.12.2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej - brak.

Produkcja:
1. Kaszę dobrze wypłukać zmieniając kilkukrotnie wodę, następnie odsiać.
2. Do wrzącej wody dodać smalec i sól.
3. Wolno dosypywać kaszę jednocześnie mieszając.
4. Gotować 15 minut, jednocześnie mieszając.
5. Dalej kontynuować gotowanie aż do uzyskania miękkości. 

Wydawanie z kuchni 
- 1 porcja = 0,150kg
- Nie mieszać z sosami lub innymi składnikami

Wydawanie na kantynie
- 1 porcja = 0,150kg
- Jeżeli jest sos, kaszę polewamy sosem.

Czas Wykonania:
- 10/2/2017 - Asia 70p 0:20h
- 18/2/2017 - Sylwia 70p 0:30h
- 18/3/2017 _Halinka 70 p 0:30h