3,554 Kg Kasza Pęczak Surowa / каша пещак сера 10,769 Litr Woda 0,215 Kg Smalec 0,027 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,182 kgPrzybliżona Waga Całości (80 Porcji): 14,565 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY DNIA 09.12.2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej - brak. Produkcja: 1. Kaszę dobrze wypłukać zmieniając kilkukrotnie wodę, następnie odsiać. 2. Do wrzącej wody dodać smalec i sól. 3. Wolno dosypywać kaszę jednocześnie mieszając. 4. Gotować 15 minut, jednocześnie mieszając. 5. Dalej kontynuować gotowanie aż do uzyskania miękkości. Wydawanie z kuchni - 1 porcja = 0,150kg - Nie mieszać z sosami lub innymi składnikami Wydawanie na kantynie - 1 porcja = 0,150kg - Jeżeli jest sos, kaszę polewamy sosem. Czas Wykonania: - 10/2/2017 - Asia 70p 0:20h - 18/2/2017 - Sylwia 70p 0:30h - 18/3/2017 _Halinka 70 p 0:30h