0,100 Litr Olej 0,030 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,033 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,030 Kg Ser Gouda 0,750 Kg Szpinak Brykiet Mrożony 0,810 Litr Świet 1,313 Litr Mleko 3.2% 0,016 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,150 Kg Mąka Pszenna 0,560 Litr Woda 0,002 Kg Czosnek Granulowany 0,025 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,152 kgPrzybliżona Waga Całości (25 Porcji): 3,788 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 17/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Obrać i pokroić cebulę w kostkę. Powyższe składniki przechowywać w chłodni. Produkcja: 1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, 2. Zeszklić cebulę i dodać czosnek 3. Dodać szpinak, zalej wodą, 4. Dodaj całą sól i cały pieprz, 5. Zalej śmietaną i pozostałym mlekiem, 6. Wlej rozrobioną mąkę w mleku do sosu, 7. Zagotuj raz i odstaw. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja sosu = 0,150l Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja sosu = 0,150l Czas Przygotowania: - 10/2/2017 - Asia 40p 0:30h - 27/2/2017 - Sylwia 150p 0:45h Zmiany: - 27/2/2017 - Sylwia mąka x10 (przesunięty przecinek)