Sos Szpinakowo-Serowy 2025-12-06 04:56:27

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,100 Litr  Olej  
0,030 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,033 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,030 Kg Ser Gouda
0,750 Kg Szpinak Brykiet Mrożony
0,810 Litr Świet
1,313 Litr Mleko 3.2%
0,016 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,150 Kg Mąka Pszenna
0,560 Litr Woda
0,002 Kg Czosnek Granulowany
0,025 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,152 kg
Przybliżona Waga Całości (25 Porcji): 3,788 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 17/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Obrać i pokroić cebulę w kostkę.
Powyższe składniki przechowywać w chłodni.

Produkcja:
1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej,
2. Zeszklić cebulę i dodać czosnek
3. Dodać szpinak, zalej wodą,
4. Dodaj całą sól i cały pieprz,
5. Zalej śmietaną i pozostałym mlekiem,
6. Wlej rozrobioną mąkę w mleku do sosu,
7. Zagotuj raz i odstaw.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja sosu = 0,150l

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja sosu = 0,150l

Czas Przygotowania:
- 10/2/2017 - Asia 40p 0:30h
- 27/2/2017 - Sylwia 150p 0:45h

Zmiany:
- 27/2/2017 - Sylwia mąka x10 (przesunięty przecinek)