Sos Pomidorowy z Tuńczykiem 2025-12-06 05:24:43

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-02-16  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,100 Kg  Cebula Biała Surowa Kostka  (surowiec: 2,331 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
5,040 Kg Tuńczyk w Sosie Własnym / туньчик
8,400 Kg Pelatti
10,500 Litr Woda
1,900 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,200 Kg Sól
0,020 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,500 Kg Mąka Pszenna
0,117 Litr Olej
0,023 Kg Czosnek Granulowany
1,500 Litr do zagęszczenia Woda

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,289 kg
Przybliżona Waga Całości (105 Porcji): 30,300 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 18/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie dzień przed:
- Cebulę obrać,
- Zmiksować pelatti blenderem.

Produkcja sos:
1. Cebulę zesmażyć na oleju,
2. Dodać czosnek,
3. Dodać oliwki
4. Dodać przecier pomidorowy
5. Zalać wodą
6. Dodać zmiksowane pelatti
7. Doprawić sól i pieprz
8. Dodać tuńczyka i zagotować.

Wydawanie z kuchni:
- sos i makaron wydajemy osobno
- 1 porcja sosu = 0,150l

Wydawanie na kantynie:
- 1 porcja sosu = 0,150l
- sos wydajemy z makaronem, polewamy makaron sosem

Czas Przygotowania:
- 18/1/2017 - 90p 25min
- 18/2/2017 - Sylwia 40p 0:45h
- 16/2/2017 - Asia 90p 0:40h
- 18/03/2017 Sylwia 40p 0:45H


Zmiana 2018-05-05: Cebula Biała Surowa Kostka +533%,Tuńczyk w Sosie Własnym +260%,Pelatti +175%,Kukurydza Konserwowa bez Zalewy dodane