2,100 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 2,331 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 5,040 Kg Tuńczyk w Sosie Własnym / туньчик 8,400 Kg Pelatti 10,500 Litr Woda 1,900 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,200 Kg Sól 0,020 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,500 Kg Mąka Pszenna 0,117 Litr Olej 0,023 Kg Czosnek Granulowany 1,500 Litr do zagęszczenia Woda Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,289 kgPrzybliżona Waga Całości (105 Porcji): 30,300 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 18/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie dzień przed: - Cebulę obrać, - Zmiksować pelatti blenderem. Produkcja sos: 1. Cebulę zesmażyć na oleju, 2. Dodać czosnek, 3. Dodać oliwki 4. Dodać przecier pomidorowy 5. Zalać wodą 6. Dodać zmiksowane pelatti 7. Doprawić sól i pieprz 8. Dodać tuńczyka i zagotować. Wydawanie z kuchni: - sos i makaron wydajemy osobno - 1 porcja sosu = 0,150l Wydawanie na kantynie: - 1 porcja sosu = 0,150l - sos wydajemy z makaronem, polewamy makaron sosem Czas Przygotowania: - 18/1/2017 - 90p 25min - 18/2/2017 - Sylwia 40p 0:45h - 16/2/2017 - Asia 90p 0:40h - 18/03/2017 Sylwia 40p 0:45H Zmiana 2018-05-05: Cebula Biała Surowa Kostka +533%,Tuńczyk w Sosie Własnym +260%,Pelatti +175%,Kukurydza Konserwowa bez Zalewy dodane