Surówka z Kapusty Pekińskiej z Groszkiem 2025-12-06 05:25:10

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-02-13  
User
Administrator Potraw



Ingredients
47,120 Kg  Kapusta Pekińska Surowa Poszatkowana  / пекінська капуста сера подроблена  (surowiec: 58,900 Kg Kapusta Pekińska ) 
0,120 Kg Nać Pietruszki Suszona
2,400 Kg Groszek Zielony Konserwowy (surowiec: 4,008 Kg Groszek Zielony Konserwowy)
1,700 Kg Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski (surowiec: 2,834 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie)
1,360 Kg Cukier Biały
0,534 Kg Sól
0,075 Kg Pieprz Czarny Mielony
5 Litr Olej
0,500 Litr Ocet

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,107 kg
Przybliżona Waga Całości (550 Porcji): 58,809 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZOWNY 4/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Umyć i poszatkować kapustę.
- Rozmrozić brokuł
- Przygotować marynatę ze składników( olej, ocet, sól, pieprz, cukier)

Dzień produkcji 
1. Do kapusty dodać pozostałe składniki. 
2. Zalać marynatą i dokładnie wymieszać. 
3. Rozdzielić odpowiednie ilość dla poszczególnych kantyn. 
4. Przykryć GN pokrywkami.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg

Wydawanie z Kantyny:
- 1 porcja  = 0,100kg

Czas Przygotowania:
- 1/2/2017 - Halinka 545p 1:15h
- 14/2/2017 - Rusłan 265p 1:00h
- 16/2/2016 - Halinka 590p 1:10h
- 24/2/2017 - Halinka 119p 0:20h 

Zmiany:
- 4/1/2017 - zwiększona ilość kapusty o ok. 12%.
- 19/1/2017 - sól +80%, cukier +40%.
- 23/1/2017 - porcje przeskalowane (-10%), bo zostawało surówki