47,120 Kg Kapusta Pekińska Surowa Poszatkowana / пекінська капуста сера подроблена (surowiec: 58,900 Kg Kapusta Pekińska ) 0,120 Kg Nać Pietruszki Suszona 2,400 Kg Groszek Zielony Konserwowy (surowiec: 4,008 Kg Groszek Zielony Konserwowy) 1,700 Kg Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski (surowiec: 2,834 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie) 1,360 Kg Cukier Biały 0,534 Kg Sól 0,075 Kg Pieprz Czarny Mielony 5 Litr Olej 0,500 Litr Ocet Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,107 kgPrzybliżona Waga Całości (550 Porcji): 58,809 kg
PRZEPIS SPRAWDZOWNY 4/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Umyć i poszatkować kapustę. - Rozmrozić brokuł - Przygotować marynatę ze składników( olej, ocet, sól, pieprz, cukier) Dzień produkcji 1. Do kapusty dodać pozostałe składniki. 2. Zalać marynatą i dokładnie wymieszać. 3. Rozdzielić odpowiednie ilość dla poszczególnych kantyn. 4. Przykryć GN pokrywkami. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100kg Wydawanie z Kantyny: - 1 porcja = 0,100kg Czas Przygotowania: - 1/2/2017 - Halinka 545p 1:15h - 14/2/2017 - Rusłan 265p 1:00h - 16/2/2016 - Halinka 590p 1:10h - 24/2/2017 - Halinka 119p 0:20h Zmiany: - 4/1/2017 - zwiększona ilość kapusty o ok. 12%. - 19/1/2017 - sól +80%, cukier +40%. - 23/1/2017 - porcje przeskalowane (-10%), bo zostawało surówki