4,949 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 6,186 Kg Marchew) 4,374 Kg Seler Korzeń Surowy Wiórki Drobne / Корінь селери серий на малі очка (surowiec: 5,468 Kg Seler Korzeń ) 0,081 Kg Sól 0,090 Litr Ocet 0,350 Litr Kwasek Cytrynowy 0,270 Kg Cukier Biały 1,050 Litr Olej 0,525 Kg Rodzynki / родзинки 0,021 Kg Nać Pietruszki Suszona Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,112 kgPrzybliżona Waga Całości (105 Porcji): 11,710 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 15/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - Umyć, obrać i zetrzeć marchew na oczkach buraczanych, - Umyć i poszatkować seler na oczkach buraczanych. Przygotowanie 1. Marchew wymieszać z selerem, 2. Wymieszać składniki do marynaty, olej, kwasek, przyprawy, 3. Dodaj do marchwii. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100 kg. Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,100 kg, - Wydajemy po 2 surówki w zestawie. Czas Przygotowania: - 14/2/2017 - Halinka 155p 25min Zmiany: - 13/2/2017 - Pawel, przeskalowany 5% w dół Zmiana 2018-01-30: Marchew Surowa Wiórki Drobne -28%,Seler Korzeń Surowy Wiórki Drobne +84%,Olej dodane,Rodzynki dodane,Nać Pietruszki Suszona dodane Zmiana 2018-07-25: Marchew Surowa Wiórki Drobne -8%,Seler Korzeń Surowy Wiórki Drobne -5%