Marchew z Selerem 2025-12-06 06:00:28

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-01-07  
User
Administrator Potraw



Ingredients
4,949 Kg  Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 6,186 Kg Marchew) 
4,374 Kg Seler Korzeń Surowy Wiórki Drobne / Корінь селери серий на малі очка (surowiec: 5,468 Kg Seler Korzeń )
0,081 Kg Sól
0,090 Litr Ocet
0,350 Litr Kwasek Cytrynowy
0,270 Kg Cukier Biały
1,050 Litr Olej
0,525 Kg Rodzynki / родзинки
0,021 Kg Nać Pietruszki Suszona

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,112 kg
Przybliżona Waga Całości (105 Porcji): 11,710 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 15/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Umyć, obrać i zetrzeć marchew na oczkach buraczanych,
- Umyć i poszatkować seler na oczkach buraczanych.

Przygotowanie
1. Marchew wymieszać z selerem,
2. Wymieszać składniki do marynaty, olej, kwasek, przyprawy,
3. Dodaj do marchwii.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100 kg.

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100 kg,
- Wydajemy po 2 surówki w zestawie.

Czas Przygotowania:
- 14/2/2017 - Halinka 155p 25min

Zmiany:
- 13/2/2017 - Pawel, przeskalowany 5% w dół
Zmiana 2018-01-30: Marchew Surowa Wiórki Drobne -28%,Seler Korzeń Surowy Wiórki Drobne +84%,Olej dodane,Rodzynki dodane,Nać Pietruszki Suszona dodane
Zmiana 2018-07-25: Marchew Surowa Wiórki Drobne -8%,Seler Korzeń Surowy Wiórki Drobne -5%