0,650 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,683 Kg Pieczarki Świeże) 1,260 Kg Brokuł Mrożony 0,810 Litr Świet 1,313 Litr Mleko 3.2% 0,016 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,027 Litr Olej 0,150 Kg Mąka Pszenna 0,560 Litr Woda 0,032 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,241 kgPrzybliżona Waga Całości (20 Porcji): 4,818 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 19/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Pokrój pieczarkę na cząstki o grubości 2cm, - Rozmrozić brokuły, wodę z rozmrażania odlać Powyższe składniki przechowywać w chłodni. Produkcja: 1. Rozmrożone kawałki brokuł większe niż jajko przetnij na mniejsze, 2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, 3. Roztrzep mąkę w 0.5 l mleka, 4. Dodaj pieczarki, 5. Dodaj brokuły - duże kawałki pokrój, 6. Dodaj całą sól i cały pieprz, 7. Zalej śmietaną i pozostałym mlekiem, 8. Wlej rozrobioną mąkę w mleku do sosu, 9. Zagotuj raz i odstaw. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja sosu = 0,150l. Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja sosu = 0,150l. Czas Przygotowania: - 2/3/2017 - Sylwia 85p 0:45h - 7/3/2017 - Sylwia 125p 0:45h - 06/4/2017 - Sylwia 170p 1:10h - 21/4/2017 Halina 50 p 0:40h Zmiany: - 7/2/2017 - Asia brokuły +50% - 19/2/2017 - Paweł porcja większa +5% - 2/3/2017 - Asia + Halinka mąka x10, bo przecinek był przesunięty; rozmiar porcji zmieniony