Sos Brokułowy 2025-12-06 06:00:16

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-04  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,650 Kg  Pieczarki Surowe Wiórki Grube  /  печарки очка грубі  (surowiec: 0,683 Kg Pieczarki Świeże) 
1,260 Kg Brokuł Mrożony
0,810 Litr Świet
1,313 Litr Mleko 3.2%
0,016 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,027 Litr Olej
0,150 Kg Mąka Pszenna
0,560 Litr Woda
0,032 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,241 kg
Przybliżona Waga Całości (20 Porcji): 4,818 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 19/2/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Pokrój pieczarkę na cząstki o grubości 2cm,
- Rozmrozić brokuły, wodę z rozmrażania odlać
Powyższe składniki przechowywać w chłodni.

Produkcja:
1. Rozmrożone kawałki brokuł większe niż jajko przetnij na mniejsze, 
2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej,
3. Roztrzep mąkę w 0.5 l mleka,
4. Dodaj pieczarki,
5. Dodaj brokuły - duże kawałki pokrój,
6. Dodaj całą sól i cały pieprz,
7. Zalej śmietaną i pozostałym mlekiem,
8. Wlej rozrobioną mąkę w mleku do sosu,
9. Zagotuj raz i odstaw.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja sosu = 0,150l.

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja sosu = 0,150l.

Czas Przygotowania:
- 2/3/2017 - Sylwia 85p 0:45h
- 7/3/2017 - Sylwia 125p 0:45h
- 06/4/2017  - Sylwia 170p 1:10h 
- 21/4/2017  Halina 50 p 0:40h

Zmiany: 
- 7/2/2017 - Asia brokuły +50%
- 19/2/2017 - Paweł porcja większa +5%
- 2/3/2017 - Asia + Halinka mąka x10, bo przecinek był przesunięty; rozmiar porcji zmieniony