3,100 Litr Woda 0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 0,200 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,593 Kg Ogórek Kiszony Wiórki Grube / огірок квашаний великі очка (surowiec: 0,612 Kg Ogórek Kiszony ) 1,280 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,664 Kg Ziemniaki) 0,051 Kg Margaryna / маргарин 0,060 Kg Mąka Pszenna 0,047 Litr Świet 0,004 Kg Koper Świeży Poszatkowany (surowiec: 0,007 Kg Koper Świeży) 0,010 Kg Koper Suszony 0,008 Kg Sól 0,133 Litr Zalewa z Ogórków Kiszonych / квас огірковий 0,033 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,000 Kg Liść Laurowy 0,001 Kg Ziele Angielskie 0,039 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,015 Kg Cukier Biały Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,364 kgPrzybliżona Waga Całości (16 Porcji): 5,827 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 15/11/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie dzień wcześniej: - Obrać ziemniaki, - Ogórki zetrzeć na tarce buraczanej, - Jasnozłota zasmażka z mąki, Gotowanie: 1. Wlać całą wodę do garnka, 2. Dodać kości, zostawić na 10 min, 3. Dodać przyprawy: liść, ziele, etc. 3. Dodać ziemniaki i włoszczyznę, 4. Starte ogórki zesmażyć na margarynie, 5. Zagotować i gotować aż ziemniaki będą półmiękkie, 6. Dodać ogórki zesmażone, 7. Gotować aż ziemniaki będą miękkie, 8. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku, 9. Zagotować raz i wyłączyć. Wydawanie: - jedna porcja = 0,350 l Zmiany: - 4/1/2017 - zwiększone ziemniaki - 16/1/2017 - p Asia, mniej śmietany, zmniejszona porcja Czas gotowania: - 28/2/2017 - Bożenka 180p 2:30h - 23/2/2017 - Halinka 256p 2:30h - 09/05/2017 Sylwia 180 2:30h Zmiana 2017-07-07: Ogórek Kiszony Wiórki Grube +19%,Śmietana 30% Słodka -53% Zmiana 2017-11-21: Margaryna -27%,Cukier Biały dodane