0,365 Kg Marchew Mrożona Kostka 0,365 Kg Brokuł Mrożony 0,085 Kg Groszek Zielony Mrożony 0,004 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,005 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,086 Litr Olej 0,017 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,001 Kg Imbir w Proszku / імбир 0,214 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,225 Kg Pieczarki Świeże) 0,128 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,060 Kg Mąka Pszenna 1,071 Litr Woda 0,167 Kg Pelatti 0,012 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,172 kgPrzybliżona Waga Całości (15 Porcji): 2,576 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 1/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Pokroić cebulę - Pokrój pieczarkę na cząstki o grubości 1cm, - Rozmrozić brokuły, marchew, groszek. Powyższe składniki przechowywać w chłodni. Produkcja: 1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, 2. Zesmażyć cebulę, 3. Dodaj pieczarki, marchew, groszek, 4. Dodaj brokuły 5. Dodaj całą sól, cały pieprz i imbir 7. Zalej rozrobionym koncentratem pomidorowym 8. Dodaj wodę, 9. Dopraw do smaku, 10. Zagotuj raz i odstaw. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,150l Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,150l - Sos wydajemy z makaronem, polewamy makaron sosem. Czas Przygotowania: - 4/2/2017 - Sylwia 90p 0:40h - 14/2/2017 - Asia 70p 1:00h - 21/2/2017 - Halinka 40p 0:45h - 3/3/2017 - Sylwia 130p 0:45h - 21/03/2017 Rusłan 40p 1:00h -07/4/2017 Asia 70p 0:45h 10/07/2017 Rozrabianie ciasta 60p Bożenka 15 min, smażenie 80 szt 0:50h Zmiany: - 18/1/2017 - Paweł - makaron usunięty (był błąd), dodana mąka, dodana woda - 4/2/2017 - Sylwia - dodane pelatti - 3/3/2017 - Sylwia - dodana vegeta Zmiana 2017-05-23: Mąka Pszenna +133%