Sos Warzywno-Pomidorowy 2025-12-06 05:26:34

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,365 Kg  Marchew Mrożona Kostka   
0,365 Kg Brokuł Mrożony
0,085 Kg Groszek Zielony Mrożony
0,004 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,005 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,086 Litr Olej
0,017 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,001 Kg Imbir w Proszku / імбир
0,214 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,225 Kg Pieczarki Świeże)
0,128 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,060 Kg Mąka Pszenna
1,071 Litr Woda
0,167 Kg Pelatti
0,012 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,172 kg
Przybliżona Waga Całości (15 Porcji): 2,576 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 1/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Pokroić cebulę
- Pokrój pieczarkę na cząstki o grubości 1cm,
- Rozmrozić brokuły, marchew, groszek.
Powyższe składniki przechowywać w chłodni.

Produkcja:
1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej,
2. Zesmażyć cebulę,
3. Dodaj pieczarki, marchew, groszek,
4. Dodaj brokuły
5. Dodaj całą sól, cały pieprz i  imbir
7. Zalej rozrobionym koncentratem pomidorowym
8. Dodaj wodę,
9. Dopraw do smaku,
10. Zagotuj raz i odstaw.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,150l

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,150l
- Sos wydajemy z makaronem, polewamy makaron sosem.

Czas Przygotowania:
- 4/2/2017 - Sylwia 90p 0:40h
- 14/2/2017 - Asia 70p 1:00h
- 21/2/2017 - Halinka 40p 0:45h
- 3/3/2017 - Sylwia 130p 0:45h
- 21/03/2017 Rusłan  40p 1:00h
-07/4/2017 Asia 70p 0:45h
10/07/2017 Rozrabianie ciasta 60p Bożenka 15 min, smażenie  80 szt 0:50h
Zmiany:
- 18/1/2017 - Paweł - makaron usunięty (był błąd), dodana mąka, dodana woda
- 4/2/2017 - Sylwia - dodane pelatti
- 3/3/2017 - Sylwia - dodana vegeta
 
Zmiana 2017-05-23: Mąka Pszenna +133%