0,045 Kg Mąka Pszenna 0,288 Litr Woda 0,083 Litr Świet 0,010 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,002 Kg Sól 0,000 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,027 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,030 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,015 Kg Ser Żółty Promocja 0,005 Kg Ser Pleśniowy / сир з пліснявою 0,007 Kg Margaryna / маргарин 0,008 Kg Ser Gouda 0,167 Litr Mleko 3.2% Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,109 kgPrzybliżona Waga Całości (6 Porcji): 0,657 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 12/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - brak Produkcja: 1. Na oleju zesmażyć cebulę. 2. Zalać wodą. 3. Dodać sery. 4. Następnie dodać śmietanę. Cały czas mieszając aby sos się nie przypalił. 5. Przyprawić solą i pieprzem. 6. Zagęścić rozrobioną mąką. 7. Raz zagotować. 8. Przelać do termosów. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100l Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,100l Czas Przygotowania: - 22/2/2017 - Sylwia 461p 0:40h Zmiany: - 25/1/2017 - masło zamienione na margarynę - 30/3/2017 - Ola olej -80%, przepis przeskalowany Zmiana 2018-06-12: Mąka Pszenna -25%,Woda +15%,Pieprz Czarny Mielony -51%