Sos Serowy 2025-12-06 04:56:05

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-31  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,045 Kg  Mąka Pszenna  
0,288 Litr Woda
0,083 Litr Świet
0,010 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,002 Kg Sól
0,000 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,027 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,030 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,015 Kg Ser Żółty Promocja
0,005 Kg Ser Pleśniowy / сир з пліснявою
0,007 Kg Margaryna / маргарин
0,008 Kg Ser Gouda
0,167 Litr Mleko 3.2%

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,109 kg
Przybliżona Waga Całości (6 Porcji): 0,657 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 12/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- brak

Produkcja:
1. Na oleju zesmażyć cebulę.
2. Zalać wodą.
3. Dodać sery.
4. Następnie dodać śmietanę. Cały czas mieszając aby sos się nie przypalił.
5. Przyprawić solą i pieprzem.
6. Zagęścić rozrobioną mąką.
7. Raz zagotować. 
8. Przelać do termosów.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100l

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100l

Czas Przygotowania:
- 22/2/2017 - Sylwia 461p 0:40h

Zmiany:
- 25/1/2017 - masło zamienione na margarynę
- 30/3/2017 - Ola olej -80%, przepis przeskalowany
Zmiana 2018-06-12: Mąka Pszenna -25%,Woda +15%,Pieprz Czarny Mielony -51%