Zupa Minestrone Regeneracyjna 2025-12-06 05:25:10

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-11-11  
User
Administrator Potraw



Ingredients
5 Kg  Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix   
60 Litr Woda
7 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
4,700 Kg Fasola Półjaś Ugotowana / фасоля польяс варена (surowiec: 2,068 Kg Fasola Półjaś Surowa)
3 Kg Fasola Czerwona Konserwowa bez Zalewy (surowiec: 5,190 Kg Fasola Czerwona Konserwowa w Zalewie / фасоля червона консервована в соку )
10 Kg Fasolka Szparagowa Zielona PromocjaMrożona
5,200 Kg Cieciorka Konserwowa
0,250 Kg Sól
0,050 Kg Mąka Pszenna
0,500 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
2,500 Kg Dynia Kostka Mrożona
0,040 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,200 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,053 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,021 Kg Cukier Biały
0,060 Kg Tymianek Suszony
0,010 Kg Liść Laurowy
0,020 Kg Ziele Angielskie
0,150 Kg Czosnek Granulowany
3 Kg Pelatti
4,500 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
2,100 Kg Marchew Mrożona Kostka
0,250 Kg Nać Pietruszki
6 Kg Makaron Kokardki Surowy
0,240 Kg Zupa Ogonowa
5 Kg Pierś z kurczaka

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,479 kg
Przybliżona Waga Całości (250 Porcji): 119,845 kg

Directions
Directions
Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę 
- Namoczyć kości
- Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone.Przełożyć do blach i sprawdzić czy nie pozostały resztki opakowania (folia, kartony)
- Ugotować fasolę
- Pokroić pierś z kurczaka w cienkie paseczki.

Gotowanie:
1. Zagotować wodę.
2. Dodać kości, ziemniaki, fasolę.
3. Następnie dodać pozostałe warzywa.
4. Dodaj paski kurczaka.
5. Dodać przecier pomidorowy
6. Na koniec gotowania dodać nać pietruszki.

Wydawanie w zamkniętych termoportach.

Wydawanie w kantynach
- 1 porcja = 0,500l