Mostek wołowy beur blan 2025-12-06 05:59:52

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-11-12  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,130 Kg  Mostek b/k  
0,140 Kg Fasola Półjaś Surowa
0,030 Litr Śmietana 30%
0,030 Litr Woda
0,003 Kg Czosnek Obrany Świeży
0,050 Kg 2 szt Pomidor Koktajlowy

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,383 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,383 kg

Directions
Mostek przekrojony marynujemy w grilowej mieszance przypraw razem z solą peklową rosołem spod ogórków. Owijamy w pergamin i sreberko. Pieczemy 130 C na parowanie z pieczeniem 6 do 8 godzin w zależności od grubości.
Fasole wrzucamy na patelnie już ugotowaną z olejem dodajemy czosnek i pomidorki sól i pieprz .
Upieczony mostek kroimy plastrami na krajalnicy o grubości 4mm.
Wrzucamy do rondelka z sosem i wodą i śmietaną.
Póżniej łączymy na talerzu.
Posypać prażoną cvebulką i pietruszką.
SoS;Beur blank;
600g cebula w kostkę
300 g masła
150 wina białego
50ml oliwy
500ml bulionu
Zeszklij cebulę na oliwie dodaj ocet potem wino wyparuj odstaw na blat
i na pozostałej temperaturze rondelka rozpuść masło przy pomocy 
blendera przecedzić przez sito.