0,130 Kg Mostek b/k 0,140 Kg Fasola Półjaś Surowa 0,030 Litr Śmietana 30% 0,030 Litr Woda 0,003 Kg Czosnek Obrany Świeży 0,050 Kg 2 szt Pomidor Koktajlowy Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,383 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,383 kg
Mostek przekrojony marynujemy w grilowej mieszance przypraw razem z solą peklową rosołem spod ogórków. Owijamy w pergamin i sreberko. Pieczemy 130 C na parowanie z pieczeniem 6 do 8 godzin w zależności od grubości. Fasole wrzucamy na patelnie już ugotowaną z olejem dodajemy czosnek i pomidorki sól i pieprz . Upieczony mostek kroimy plastrami na krajalnicy o grubości 4mm. Wrzucamy do rondelka z sosem i wodą i śmietaną. Póżniej łączymy na talerzu. Posypać prażoną cvebulką i pietruszką. SoS;Beur blank; 600g cebula w kostkę 300 g masła 150 wina białego 50ml oliwy 500ml bulionu Zeszklij cebulę na oliwie dodaj ocet potem wino wyparuj odstaw na blat i na pozostałej temperaturze rondelka rozpuść masło przy pomocy blendera przecedzić przez sito.