0,160 Kg Ravioli Ziemniak, Ricotta, Por 0,020 Kg Salami Toscano 2,5-3kg 0,040 Kg Masło Premium 0,018 Kg piórka Cebula Czerwona 0,004 Kg Sól 0,048 Kg do dekoracji Śmietana 18% Kwaśna Promocja 0,003 Kg Mięta Świeża Cięta 0,006 Kg Ser Grana Padano w Kawałku Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,299 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,299 kg
Salami kroimy w paski , smażymy na patelni do momentu zrumienienia . Oddzielnie na patelni rozpuszczamy masło smażymy cebulę w piórka. Ravioli gotujemy w osolonej wodzie dodajemy do patelni z cebulą , mieszamy wykładamy na talerz. Odrobina soli i pieprzu. Posypujemy podsmażonym wcześniej salami,robimy kleksa ze śmietany i posypujemy pokrojoną miętą i startym parmezanem.