Ravioli z Ziemniakiem i Porem 2025-12-06 07:02:53

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-11-13  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,160 Kg  Ravioli Ziemniak, Ricotta, Por  
0,020 Kg Salami Toscano 2,5-3kg
0,040 Kg Masło Premium
0,018 Kg piórka Cebula Czerwona
0,004 Kg Sól
0,048 Kg do dekoracji Śmietana 18% Kwaśna Promocja
0,003 Kg Mięta Świeża Cięta
0,006 Kg Ser Grana Padano w Kawałku

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,299 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,299 kg

Directions
Salami kroimy w paski , smażymy na patelni do momentu zrumienienia .
Oddzielnie na patelni rozpuszczamy masło smażymy cebulę w piórka. Ravioli gotujemy w osolonej wodzie dodajemy do patelni z cebulą , mieszamy wykładamy na talerz. Odrobina soli i pieprzu.
Posypujemy podsmażonym wcześniej salami,robimy kleksa ze śmietany i posypujemy pokrojoną miętą i startym parmezanem.