0,150 Kg Makaron Tagliatelle Sepia Rzemieślniczy 6 Szt Krewetka 16/20 0,050 Kg 3 sztuki Pomidor Koktajlowy 0,080 Kg 4 łyżki Przecier z żółtych pomidorków Datterino Giallo 800 g 0,006 Kg Czosnek Obrany Świeży 0,040 Kg Masło Premium 0 Kg Sól 0 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,326 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,326 kg
Na patelni dusimy czosnek na maśle dodać rozmrożone krewetki podsmażyć , dodać pomidorki koktajlowe przekrojone na pół chwilę smażyć następnie dodać przecier z pomidorków żółtych i zagotować . Makaron ugotować w osolonej wodzie ,wymieszać z sosem i podać na talerzu . Udekorować rukolą.