Tagiatelle Sepia z Krewetką 2025-12-06 05:05:49

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-11-13  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,150 Kg  Makaron Tagliatelle Sepia Rzemieślniczy  
6 Szt Krewetka 16/20
0,050 Kg 3 sztuki Pomidor Koktajlowy
0,080 Kg 4 łyżki Przecier z żółtych pomidorków Datterino Giallo 800 g
0,006 Kg Czosnek Obrany Świeży
0,040 Kg Masło Premium
0 Kg Sól
0 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,326 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,326 kg

Directions
Na patelni dusimy czosnek na maśle dodać rozmrożone krewetki podsmażyć ,
dodać pomidorki koktajlowe przekrojone na pół chwilę smażyć następnie dodać przecier z pomidorków żółtych i zagotować . Makaron ugotować w osolonej wodzie ,wymieszać z sosem i podać na talerzu . Udekorować rukolą.