Papardelle z Ragu z Sarny 2025-12-06 06:24:20

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-11-13  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,170 Kg  Makaron Papardelle Rzemieślniczy  
0,120 Kg 3 łyżki stołowe Ragu z Sarny 400g
0,080 Kg Przecier z żółtych pomidorków Datterino Giallo 800 g
0,050 Litr Śmietana 34%
0,020 Litr Wino Białe Gastronomiczne
0,006 Kg Ser Grana Padano w Kawałku

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,446 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,446 kg

Directions
Na patelnię wykładamy ragu z sarny chwilę podsmażamy  podlewamy winem ,dodajemy przecier z pomidorów żołtych podgrzewamy dodajemy śmietanę i zagotowujemy . Sos gotowy . Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Mieszamy z sosem i posypujemy parmezanem.