KREM Z KALAFIORA 2025-12-06 05:05:41

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-10-10  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,800 Kg  Kalafior Mrożony  
0,600 Kg Ziemniak Surowy Obrany (surowiec: 0,780 Kg Ziemniaki)
0,750 Kg Bulion Warzywny
0,100 Litr Masło MIX
0,130 Kg Cebulaa Zwykła
0,100 Kg Czosnek Obrany Świeży
0,200 Kg Sól
0,100 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,300 Litr Śmietana 30%
0,008 Kg Gałka Muszkatałowa
0 Kg Nać Pietruszki
0 Kg Marchew

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,309 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 3,088 kg

Directions
W GARNKU ROZPUSZCZAM MASŁO DODAJĘ POKROJONĄ CEBULĘ W KOSTKĘ SMAŻĘ DODAJĘ KAWAŁKI CZOSNKU I SMAŻĘ 2 MIN. NASTĘPNIĘ WRZUCAM POKROJONE ZIEMNIAKI  CHWILĘ JESZCZE SMAŻĘ DODAJĘ KALAFIOR . ZALEWAM BULIONEM, PRZYPRAWIAM I DOPROWADZAM DO ZAGOTOWANIA . NASTĘPNIE ZMIEJSZAM PALNIK I GOTUJĘ JESZCZE 15 MIN. PO TYM CZASIE WARZYWA POWINNY BYĆ JUŻ MIĘKKIE. DODAJĘ ŚMIETANĘ .
NASTĘPNIE ZBLENDUJ ZUPĘ ,PRZECEDZ PRZEZ SITO.
KREM PODAJEMY Z OLIWĄ PIETRUSZKOWĄ I CHIPSEM Z SELERA.