0,800 Kg Kalafior Mrożony 0,600 Kg Ziemniak Surowy Obrany (surowiec: 0,780 Kg Ziemniaki) 0,750 Kg Bulion Warzywny 0,100 Litr Masło MIX 0,130 Kg Cebulaa Zwykła 0,100 Kg Czosnek Obrany Świeży 0,200 Kg Sól 0,100 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,300 Litr Śmietana 30% 0,008 Kg Gałka Muszkatałowa 0 Kg Nać Pietruszki 0 Kg Marchew Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,309 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 3,088 kg
W GARNKU ROZPUSZCZAM MASŁO DODAJĘ POKROJONĄ CEBULĘ W KOSTKĘ SMAŻĘ DODAJĘ KAWAŁKI CZOSNKU I SMAŻĘ 2 MIN. NASTĘPNIĘ WRZUCAM POKROJONE ZIEMNIAKI CHWILĘ JESZCZE SMAŻĘ DODAJĘ KALAFIOR . ZALEWAM BULIONEM, PRZYPRAWIAM I DOPROWADZAM DO ZAGOTOWANIA . NASTĘPNIE ZMIEJSZAM PALNIK I GOTUJĘ JESZCZE 15 MIN. PO TYM CZASIE WARZYWA POWINNY BYĆ JUŻ MIĘKKIE. DODAJĘ ŚMIETANĘ . NASTĘPNIE ZBLENDUJ ZUPĘ ,PRZECEDZ PRZEZ SITO. KREM PODAJEMY Z OLIWĄ PIETRUSZKOWĄ I CHIPSEM Z SELERA.