Rolada Marchewkowa Impreza 2025-12-06 07:05:04

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-05-26  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,800 Kg starta na buraczanej Marchew  
0,044 Kg Czosnek Obrany Świeży
0,004 Kg Tymianek Suszony
0,006 Kg Gochujang pasta z chilli 500g
0,026 Kg Sól
0,004 Kg Pieprz Czarny Mielony
4 Szt Jaja Surowe
0,100 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 0,125 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,250 Kg Mąka Pszenna
0,270 Kg farsz starta Rzodkiewka Pęczek Nieprzetworzona
0,300 Kg farsz na gładko Ser Biały Promocja
0,060 Kg farsz Szczypior Świeży
0,006 Kg farsz Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,011 kg
Przybliżona Waga Całości (250 Porcji): 2,870 kg

Directions
Oddziel żółtka od białek. 
Białka wstaw od razu do lodówki.
W rondlu zesmaż czosnek z cebulą na oleju, aż sie zarumeini. 
Dodaj marchew,dopraw. Podlej wodą.
Zagotuj. Na koniec zblenduj.
Wystudź marchewkowe ciasto.
Dodaj żółtka, mąkę pszenną.
Ubij osobno zimne białka z odrobiną soli.
Delikatnie wmieszaj łyżką drewnianą.

Składniki na farsz zblenduj.

Przygotuj blachę
Na blachę wyłóż papier pergaminowy. WAŻNE posmaruj olejem papier!!!!!
Dopiero wyłóż delikatnie ciasto.
Włóż do nagrzanego piekarnika 180st C na 20 min.
Po wyjęciu ostudź  i nakładaj farsz twarożkowy.
NIe doprowadź do wyschnięcia placka, bo będzie się łamał.
Zwiń w rulon.
Owiń rulon w filę spożywczą, włóż do chłodni.