1,800 Kg starta na buraczanej Marchew 0,044 Kg Czosnek Obrany Świeży 0,004 Kg Tymianek Suszony 0,006 Kg Gochujang pasta z chilli 500g 0,026 Kg Sól 0,004 Kg Pieprz Czarny Mielony 4 Szt Jaja Surowe 0,100 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 0,125 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,250 Kg Mąka Pszenna 0,270 Kg farsz starta Rzodkiewka Pęczek Nieprzetworzona 0,300 Kg farsz na gładko Ser Biały Promocja 0,060 Kg farsz Szczypior Świeży 0,006 Kg farsz Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,011 kgPrzybliżona Waga Całości (250 Porcji): 2,870 kg
Oddziel żółtka od białek. Białka wstaw od razu do lodówki. W rondlu zesmaż czosnek z cebulą na oleju, aż sie zarumeini. Dodaj marchew,dopraw. Podlej wodą. Zagotuj. Na koniec zblenduj. Wystudź marchewkowe ciasto. Dodaj żółtka, mąkę pszenną. Ubij osobno zimne białka z odrobiną soli. Delikatnie wmieszaj łyżką drewnianą. Składniki na farsz zblenduj. Przygotuj blachę Na blachę wyłóż papier pergaminowy. WAŻNE posmaruj olejem papier!!!!! Dopiero wyłóż delikatnie ciasto. Włóż do nagrzanego piekarnika 180st C na 20 min. Po wyjęciu ostudź i nakładaj farsz twarożkowy. NIe doprowadź do wyschnięcia placka, bo będzie się łamał. Zwiń w rulon. Owiń rulon w filę spożywczą, włóż do chłodni.