Rolada Szpinakowa Impreza 2025-12-06 07:07:40

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-05-26  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,300 Kg  Szpinak Liście Całe Mrożone  
0,024 Kg Czosnek Świeży Główka
0,100 Kg Cebulaa Zwykła
0,500 Litr Mleko 3.2%
5 Szt Jaja Surowe
0,200 Litr Śmietana 30%
0,300 Kg Mąka Pszenna
0,018 Kg Sól
0,004 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,080 Litr Olej
0,300 Kg farsz Ser Biały Promocja
0,100 Litr Śmietana 18% Kwaśna Promocja
0,100 Kg Chrzan przecierany

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,016 kg
Przybliżona Waga Całości (250 Porcji): 4,026 kg

Directions
Oddziel żółtka od białek. 
Białka wstaw od razu do lodówki.
W rondlu zesmaż czosnek z cebulą na oleju, aż sie zarumeini. 
Dodaj rozmrożony szpinak,dopraw solą i pieprzem.
dodaj śmietanę i mleko. Zagotuj. Na koniec zblenduj.
Wystudź szpinak.
Dodaj żółtka, mąkę pszenną.
Ubij osobno zimne białka z odrobiną soli.
Delikatnie wmieszaj łyżką drewnianą.

Składniki na farsz zblenduj.

Przygotuj blachę
Na blachę wyłóż papier pergaminowy. WAŻNE posmaruj olejem papier!!!!!
Dopiero wyłóż delikatnie ciasto.
Włóż do nagrzanego piekarnika 180st C na 20 min.
Po wyjęciu ostudź  i nakładaj farsz twarożkowy.
NIe doprowadź do wyschnięcia placka, bo będzie się łamał.
Zwiń w rulon.
Owiń rulon w filę spożywczą, włóż do chłodni.