0,569 Kg Fasola Półjaś Ugotowana / фасоля польяс варена (surowiec: 0,250 Kg Fasola Półjaś Surowa) 0,700 Litr Woda 0,030 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,033 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,055 Kg Mąka Pszenna 0,113 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,350 Kg Kiełbasa Promocja / ковбаса звичайна 0,013 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,005 Kg Czosnek Granulowany 0,003 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,002 Kg Majeranek 0,009 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,308 kgPrzybliżona Waga Całości (6 Porcji): 1,847 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 2/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Opłukać i obgotować fasolę.Nie odcedzać. 2. Cebulę pokroić w kostkę. 4. Kiełbasę pokroić w kostkę i zesmażyć. Produkcja: 1. Fasolę wrzucić do dużej patelni wraz z wodą w której się gotowała. 3. Dodać wodę 4. Przyrządzić zasmażkę z cebuli i mąki.Dodać do fasoli. 5. Dodać rozrobiony przecier pomidorowy. 6. Doprawić przyprawami. 7. Zagotować i wyłożyć w GN. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 0,250kg Wydawanie na Kantynie: 1 porcja = 0,250kg Czas Przygotowania: - 17/1/2017 - Asia 1 godzina - 21/3/2017 Rusłan 70p 1:00h -28/3/2017 - Rusłan 60p 1:20h - 08/05/2017 Rusłan 80p 0:40h Zmiany: - 17/1/2017 - Asia mąka+, Olej+, Cukier usunięty - 31/1/2017 - Pawel korekta fasoli po zmianie z surowej na gotowaną - 14/2/2017 - Rusłan porcja -30% w dół bo zostawało dużo - 6/3/2017 - Asia 60p 0:40h Zmiana 2017-05-11: Sól +70%,Pieprz Czarny Mielony +59%,Czosnek Granulowany +469%,Papryka Słodka w Proszku +125%,Majeranek +313% Zmiana 2018-05-05: Kiełbasa Promocja +51%