Fasolka po Bretońsku 2025-12-06 04:20:00

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-09-23  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,569 Kg  Fasola Półjaś Ugotowana / фасоля польяс варена  (surowiec: 0,250 Kg Fasola Półjaś Surowa) 
0,700 Litr Woda
0,030 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,033 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,055 Kg Mąka Pszenna
0,113 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,350 Kg Kiełbasa Promocja / ковбаса звичайна
0,013 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,005 Kg Czosnek Granulowany
0,003 Kg Papryka Słodka w Proszku
0,002 Kg Majeranek
0,009 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,308 kg
Przybliżona Waga Całości (6 Porcji): 1,847 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 2/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
1. Opłukać i obgotować fasolę.Nie odcedzać.
2. Cebulę pokroić w kostkę. 
4. Kiełbasę pokroić w kostkę i zesmażyć.

Produkcja:
1. Fasolę wrzucić do dużej patelni wraz z wodą w której się gotowała.
3. Dodać wodę
4. Przyrządzić zasmażkę z cebuli i mąki.Dodać do fasoli.
5. Dodać rozrobiony przecier pomidorowy. 
6. Doprawić przyprawami.
7. Zagotować i wyłożyć w GN.

Wydawanie z Kuchni:
1 porcja = 0,250kg

Wydawanie na Kantynie:
1 porcja = 0,250kg

Czas Przygotowania:
- 17/1/2017 - Asia 1 godzina
- 21/3/2017 Rusłan  70p 1:00h
-28/3/2017   - Rusłan 60p 1:20h
- 08/05/2017 Rusłan  80p 0:40h
Zmiany:
- 17/1/2017 - Asia mąka+, Olej+, Cukier usunięty
- 31/1/2017 - Pawel korekta fasoli po zmianie z surowej na gotowaną
- 14/2/2017 - Rusłan porcja -30% w dół bo zostawało dużo
- 6/3/2017   - Asia 60p  0:40h

Zmiana 2017-05-11: Sól +70%,Pieprz Czarny Mielony +59%,Czosnek Granulowany +469%,Papryka Słodka w Proszku +125%,Majeranek +313%
Zmiana 2018-05-05: Kiełbasa Promocja +51%