Sos Pomarańczowy do Kaczki 2025-12-06 05:30:47

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2024-08-26  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,200 Kg pomarańcz Pomarańcza na Sok  
0,050 Kg Cukier Biały
0,030 Kg Masło Premium
0,010 Kg Żurawina Suszona
0,005 Litr Krem Balsamiczny Owoce Lasu 250ml
0,500 Litr Sok Pomarańczowy do Dyspenzera
0,001 Kg Mąka Ziemniaczana

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,080 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,796 kg

Directions
Skarmelizować cukier ,dodać sok pomarańczowy, odparować sos ,dodać sól szczyptę, ocet balsamiczny , masło , żurawinę, startą skórkę pomarańczy, delikatnie zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną z wodą.