Jajka Faszerowane Pastą Pieczarkową Impreza 2025-12-06 04:37:12

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2024-02-16  
User
Administrator Potraw



Ingredients
50 Szt  Jaja Surowe  
0,520 Kg Pieczarki Świeże
0,050 Litr Olej
0,350 Kg Twaróg Sernikowy
0,020 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 0,025 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,019 kg
Przybliżona Waga Całości (50 Porcji): 0,940 kg

Directions
Gotujemy jaja i obieramy,potem obcinamy lekko dupki aby jajko stało
Przecinamy na pół jajko i wydrążamy żółtko
Wydrążone jajko kładziemy na blaszkę

Farsz do jajek

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę,smażymy na patelni z odrobiną oleju potem przysmażamy pieczarki 
Do farszu pieczarkowego dodajemy żółtka i twarożku sernikowego i wszystko blendujemy na gładką masę

Faszerujemy jajka pastą pieczarkową przez szprycę