50 Szt Jaja Surowe 0,520 Kg Pieczarki Świeże 0,050 Litr Olej 0,350 Kg Twaróg Sernikowy 0,020 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 0,025 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,019 kgPrzybliżona Waga Całości (50 Porcji): 0,940 kg
Gotujemy jaja i obieramy,potem obcinamy lekko dupki aby jajko stało Przecinamy na pół jajko i wydrążamy żółtko Wydrążone jajko kładziemy na blaszkę Farsz do jajek Cebulę obieramy i kroimy w kostkę,smażymy na patelni z odrobiną oleju potem przysmażamy pieczarki Do farszu pieczarkowego dodajemy żółtka i twarożku sernikowego i wszystko blendujemy na gładką masę Faszerujemy jajka pastą pieczarkową przez szprycę