Zupa Kalafiorowa 2025-12-06 05:26:34

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,250 Kg  Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix   
3,500 Litr Woda
0,750 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,800 Kg Kalafior Mrożony
0,810 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,053 Kg Ziemniaki)
0,039 Kg Koper Suszony
0,016 Kg Sól
0,131 Litr Świet
0,050 Kg Mąka Pszenna
0,020 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,008 Kg Liść Laurowy
0,009 Kg Ziele Angielskie
0,196 Litr Przyprawa typu Magi Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,411 kg
Przybliżona Waga Całości (16 Porcji): 6,580 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Obierak
- Namoczyć kości
- Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone.Przełożyć do blach i sprawdzić czy nie pozostały resztki opakowania (folia, kartony)

Gotowanie:
1. Wlać wodę do garnka.
2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę.
3. Następnie dodać pozostałe warzywa.
4. Dodać zawiesinę z mąki i śmietany.
5. Na koniec gotowania dodać suszony koper.

Wydawanie z Kuchni
- 1 porcja = 0,350l
- Wydawanie w zamkniętych termoportach.

Wydawanie w kantynach:
- 1 porcja = 0,350l

Czas Przygotowania:
- 24/2/2017 Bożenka 211p 2:30h
-  2/3/2017  Bożenka 77p 1:3h
- 30/3/2017 Halinka 180p 2:30h
 20/4/2017 Halinka 300p 1:15h