0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 3,500 Litr Woda 0,750 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,800 Kg Kalafior Mrożony 0,810 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,053 Kg Ziemniaki) 0,039 Kg Koper Suszony 0,016 Kg Sól 0,131 Litr Świet 0,050 Kg Mąka Pszenna 0,020 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,008 Kg Liść Laurowy 0,009 Kg Ziele Angielskie 0,196 Litr Przyprawa typu Magi Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,411 kgPrzybliżona Waga Całości (16 Porcji): 6,580 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - Obierak - Namoczyć kości - Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone.Przełożyć do blach i sprawdzić czy nie pozostały resztki opakowania (folia, kartony) Gotowanie: 1. Wlać wodę do garnka. 2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę. 3. Następnie dodać pozostałe warzywa. 4. Dodać zawiesinę z mąki i śmietany. 5. Na koniec gotowania dodać suszony koper. Wydawanie z Kuchni - 1 porcja = 0,350l - Wydawanie w zamkniętych termoportach. Wydawanie w kantynach: - 1 porcja = 0,350l Czas Przygotowania: - 24/2/2017 Bożenka 211p 2:30h - 2/3/2017 Bożenka 77p 1:3h - 30/3/2017 Halinka 180p 2:30h 20/4/2017 Halinka 300p 1:15h