Cordon Blue 2025-12-06 04:17:26

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2024-02-10  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,670 Kg  Pierś z kurczaka  
0,210 Kg Szynka Konserwowa
0,230 Kg Ser Żółty Promocja
5 Szt Jaja Surowe
1 Kg Bułka Tarta
0,300 Kg Mąka Pszenna

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,441 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 4,410 kg

Directions
Pierś kroimy 0.150 dkg
Nacinamy na kieszeń 
Ścinki mielimy na farsz 
Ser i szynkę kroimy w kostkę,dodajemy zmielony farsz mięsny doprawiamy sól,pieprz,czosnek
Nadziewamy pierś farszem z rękawa
Zamarynuj pierś
1 porcja farszu 0.060 
Całość gotowej piersi surowej z farszem 0.210

Spanieruj mąka ,jajko ,bułka tarta 
Smaż we fryturze 170 C na złoty kolor 
Następnie piec w piecu 170C 10 minut