Schab Zimna Płyta 2025-12-06 06:21:54

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-11-19  
User
Administrator Potraw



Ingredients
3,200 Kg  Schab bez Kości  
0,300 Kg Śliwka Suszona

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,350 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 3,500 kg

Directions
Schab oczyścić z błony górnej
Przekroić na pół po długości
Zrób dziurę osełką okrągłą po długości mięsa
Nafaszeruj schab farszem ( ścinki zmielone z karczku+ śliwka)
Natrzyj solą zmiekczającą i zalej marynatą

Włóż do siatki i marynuj przez 3-4 dni 

Nagrzewamy piec 200stC
Pieczemy 10 min
Ustaw sondę na 62stC

SONDA 62 STOPNI 160 STOPNI
WKŁADAMY SONDE ZAWSZE DO NAJMNIEJSZEGO I CHUDEGO KAWAŁKA MIĘSA

PROCEDURA ILE SOLI NA KG MIĘSA

2 KG MIĘSA 0.050 SOLI ZMIEKCZAJĄCEJ










PROCEDURA ILE SOLI NA KG MIĘSA
2 kg mięsa  0.050 soli zmiękczającej