Boczek Zimna Płyta 2025-12-06 03:33:21

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2024-02-13  
User
Administrator Potraw



Ingredients
3,260 Kg  Boczek Surowy do Rolowania  

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,326 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 3,260 kg

Directions
Boczek wyrównaj z górnych błon i zmielić pozostałości.
Przekrój na pół potem wzdłuż ale nie do końca,rozbij boczek a przy końcach cieniej 
Ponacinaj nożem
Karczek natrzyj solą zmiękczającą 0.070, wegetą, pieprzem młotkowanym i rozłóż zmielony farsz
Zwiń ciasno w rulon i włóż do siatki
Zamarynuj 
*majeranek
*tymianek
*czosnek
*pieprz
Marynuj 3-4 dni

Pieczemy
SONDA  78 STOPNI  170

PROCEDURA ILE SOLI NA KG MIĘSA

2 KG MIĘSA  0.050 SOLI ZMIĘKCZAJĄCEJ