Zupa Laksa 2025-12-06 05:30:47

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2023-03-06  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,010 Litr  Olej  
0,006 Kg 3 ząbki Czosnek Świeży Główka
0,005 Kg starty Imbir Świeży
0,002 Kg Pasta Curry Żółta
0,005 Kg 1 laska Trawa Cytrynowa
0,220 Litr Mleko Kokosowe
0,300 Litr Bulion Warzywny
0,010 Szt do dekoracji Limonka
0,100 Kg Makaron Ryżowy 3mm Suchy

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,324 kg
Przybliżona Waga Całości (2 Porcji): 0,648 kg

Directions
   Na oleju podsmażamy czosnek (plastry) ze świeżym imbirem (starty) oraz pastą curry ciągle mieszając.
   
   Dodajemy trawę cytrynową i smażymy przez 1 minutę.

   Zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem warzywnym lub rosołem. Doprowadzamy do wrzenia.

   Podajemy w zależności od klienta KREWETKA 4 szt lub KURCZAK KOSTKA 0.04

   podajemy w kolejności

*makaron ryżowy
*zupa 
*krewetka lub kurczak kostka
*ćwiartka limonki
*kolendra do dekoracji