0,010 Litr Olej 0,006 Kg 3 ząbki Czosnek Świeży Główka 0,005 Kg starty Imbir Świeży 0,002 Kg Pasta Curry Żółta 0,005 Kg 1 laska Trawa Cytrynowa 0,220 Litr Mleko Kokosowe 0,300 Litr Bulion Warzywny 0,010 Szt do dekoracji Limonka 0,100 Kg Makaron Ryżowy 3mm Suchy Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,324 kgPrzybliżona Waga Całości (2 Porcji): 0,648 kg
Na oleju podsmażamy czosnek (plastry) ze świeżym imbirem (starty) oraz pastą curry ciągle mieszając. Dodajemy trawę cytrynową i smażymy przez 1 minutę. Zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem warzywnym lub rosołem. Doprowadzamy do wrzenia. Podajemy w zależności od klienta KREWETKA 4 szt lub KURCZAK KOSTKA 0.04 podajemy w kolejności *makaron ryżowy *zupa *krewetka lub kurczak kostka *ćwiartka limonki *kolendra do dekoracji