Surówka Wielowarzywna 2025-12-06 05:12:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-07  
User
Administrator Potraw



Ingredients
40 Kg  Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 50 Kg Kapusta Biała ) 
2,500 Kg Brokuł Mrożony
0,200 Kg Nać Pietruszki Suszona
2,400 Kg Groszek Zielony Konserwowy (surowiec: 4,008 Kg Groszek Zielony Konserwowy)
1,700 Kg Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski (surowiec: 2,834 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie)
1 Kg Cukier Biały
0,305 Kg Sól
0,075 Kg Pieprz Czarny Mielony
5 Litr Olej
0,500 Litr Ocet

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,094 kg
Przybliżona Waga Całości (573 Porcji): 53,679 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 28/11/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
Umyć i poszatkować kapustę.
Rozmrozić brokuł
Przygotować marynatę ze składników( olej, ocet, sól, pieprz, cukier)

Dzień produkcji 
1. Do kapusty dodać pozostałe składniki. 
2. Zalać marynatą i dokładnie wymieszać. 
3. Rozdzielić odpowiednie ilość dla poszczególnych kantyn. 
4. Przykryć GN pokrywkami.

Wydawanie z Kuchni
1 porcja 100 g

Wydawanie z Kantyny
1 porcja 100 g

Czas Przygotowania:
- 2/18/2017 Halinka 516p 0:50h
- 4/3/2017  Rusłan 115p 0:20h
- 6/3/2017 Halinka 405p 0:35 tylko szatkowanie kapusty