40 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 50 Kg Kapusta Biała ) 2,500 Kg Brokuł Mrożony 0,200 Kg Nać Pietruszki Suszona 2,400 Kg Groszek Zielony Konserwowy (surowiec: 4,008 Kg Groszek Zielony Konserwowy) 1,700 Kg Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski (surowiec: 2,834 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie) 1 Kg Cukier Biały 0,305 Kg Sól 0,075 Kg Pieprz Czarny Mielony 5 Litr Olej 0,500 Litr Ocet Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,094 kgPrzybliżona Waga Całości (573 Porcji): 53,679 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 28/11/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: Umyć i poszatkować kapustę. Rozmrozić brokuł Przygotować marynatę ze składników( olej, ocet, sól, pieprz, cukier) Dzień produkcji 1. Do kapusty dodać pozostałe składniki. 2. Zalać marynatą i dokładnie wymieszać. 3. Rozdzielić odpowiednie ilość dla poszczególnych kantyn. 4. Przykryć GN pokrywkami. Wydawanie z Kuchni 1 porcja 100 g Wydawanie z Kantyny 1 porcja 100 g Czas Przygotowania: - 2/18/2017 Halinka 516p 0:50h - 4/3/2017 Rusłan 115p 0:20h - 6/3/2017 Halinka 405p 0:35 tylko szatkowanie kapusty